Bajens sköna seger, Rimbo HK vilken häftig leverantör - 17 spelare på sju år och idag kramas vi tillsammans.

Lova mig en sak idag.

Krama om alla nära och kära idag.

14 februari 2017 = Alla hjärtans dag.

Grattis Sveriges Radio. Idag fyller alla lokalredaktioner (P4) 40 år och det ska firas.

Firades tror jag det gjordes med besked i Hammarbys omklädningsrum i Arena Skövde igår.

Det var en stjärnsmäll som IFK Skövde HK fick uppleva.

eckerolinjen_handbollsweekend_1024x768_1jpg

Ingen bra dag på jobbet kan jag också skriva.

IFK Skövde HK gjorde ingen bra match.

Hammarby IF HF stod upp riktigt bra och fick matchen precis dit laget ville.

Bra försvarsspel och framför allt ett häftigt målvaktsspel av Anton Hellberg.

Hellberg gör sin första säsong med 08-laget och noterades för mängder av kvalificerade räddningar. Jag tappade räkningen men ser i statistiken att Anton Hellberg hade en räddningsprocent på 59 % – bara i den första halvleken!

Det är riktigt bra och självklart en matchvinnare.

14-9 i paus och Hammarby tappade inte greppet i den andra,  27-24 slutade matchen.

Jag tycker 08-laget vinner helt rättvist och vilken härlig känsla för grabbarna från Söder.

Segern innebär att Hammarby passerar IFK Ystads HK som återigen är Handbollsligans jumbolag men det kan förändras redan i morgon (läs torsdag).

IFK Ystads HK tar emot IFK Skövde HK och spelar Skövde lika svagt som i går, då vinner Ystad. Det tror jag även Hammarbylirarna håller med mig om.

HK Malmö fick jobba på bra för att besegra IFK Ystads HK. Det kom bara 877 åskådare till Skånederbyt men publiken som besökte Baltiska Hallen fick se Fredrik Petersen göra tio mål och ett par av dessa mål kom i ”tom kasse”

Handboll är kul!

vrbuff-page-jpegjpg

****

I herrallsvenskan svängde det i Bombardier Arena.

VästeråsIrsta var ett tag illa ute mot IFK Tumba men kom tillbaka starkt i andra halvlek och det var IFK Tumba som fick jaga i slutet och lyckades kvittera till 28-28 som blev slutresultat.

Bra eller dåligt vet jag inte. Jag tror att båda lagen ska vara nöjda med en pinne.

****

Enköpings damer gjorde jobbet som krävdes genom att besegra Uppsala HK i Norra damettan igår kväll.

I Fyrishov skrevs segersiffrorna till 20-18 (9-7) och gästerna lyckades aldrig skaka av sig Uppsala HK, som gör en gedigen insats men håller inte skärpan i 60 minuter vilket krävs för att vinna.

Det räcker tyvärr inte bara med hårt arbete. Det ska också finnas kunskap och här har Uppsala HK en bit kvar.

En eloge till nykomlingarna men det är poängen som räknas. Uppsala HK har bara två poäng och det blir ingen långvarig sejour i damettan.

Enköpings HF har ett mycket ljusare läge. Tabelltrea med 24 poäng. Tre poäng efter täten och det kommer att bli dramatik tror jag.

****

Igår presenterade Svenska HF uttagningarna till riksläger 1 (för flickor pojkar födda 2001) och riks 3 (för flickor och pojkar födda (2000).

Det är en lång lista över många duktiga spelare.

Jag tror att det finns glada miner på flera ställen i landet. Det finns också spelare som säkert misströstar och är besvikna.

 Jag förstår att det finns besvikelse att man inte blir uttagen men släpp inte greppet över handbollen. Ge inte upp utan se en massa möjligheter. Ta ett snack med din tränare och hitta nya utmaningar.

Handbollslivet ska inte krascha bara för att jag som spelare inte har kommit med till riksläger. Det finns möjligheter att komma med på sikt. Trägen vinner.

Kom ihåg en viktig detalj. Varje individ utvecklar sina kunskaper i olika faser.

Det är nu som klubbtränarna i hela landet har en viktig roll och stöttar sina spelare. Glöm inte det!

Här kan du se aktuella uttagna spelare till SHF:s riksläger 1 och 3 den 8-11 april i Halmstad.

http://www.svenskhandboll.se/Handbollinfo/Aktuellt/Rikslager/ 

Rimbo HK i Roslagen i Uppland spelade säsongen 2009/10 i högsta serien på damsidan.

Det var riktigt go i klubben på damsidan vid den tidpunkten

Det blev bara en säsong i högsta serien. Klubbens representationslag åkte runt i Sverige och fick duktigt med stryk (22 raka förluster) av motståndarna men det finns också en positiv sida i klubben.

Sedan 2010 har klubben levererat sjutton (17) spelare som håller hög standard och är viktiga individer i sina nuvarande klubbar.

rimbohkjpg

I Rimbo bor det drygt 5000 invånare och den lilla handbollshålan i Roslagen borde få ett guldpris för alla spelare som har uppfostrats och nu har betydelsefulla roller i andra klubbar.

Jag pratade länge i telefon med klubbens eldsjäl Helene Tollbring.

När jag berättade för Helene att jag tänkte skriva om ”plantskolan” Rimbo HK blev Helene glad och tillsammans började vi fiska upp alla spelare som har lämnat klubben av olika anledningar.

Sammanlagt är det 17 spelare som har lämnat Rimbo HK.

17 spelare och flera av dessa spelar fortfarande.

Vad är det egentligen Rimbo HK gör och som vi andra inte gör?

Jag är djupt imponerad och här nedan har jag spaltat ned en lång lista av spelare som är fostrade i Rimbo HK.

Cassandra Tollbring, H65 Höör. Har idag en nyckelroll i hårdsatsande H65 Höör och har ambitioner att spela utomlands. Cassandra har också spelat för Team Eslöv.

Jenny Södrén, Skuru IK. Viktig spelare på linjen för Nackaklubben och har haft en motig tid på grund av skada men är nu tillbaka.

Alexandra Bjärrenholt, Skuru IK. Lämnade inför den här säsongen VästeråsIrsta överraskande för Skuru IK. Playmaker och är alltid rolig att se på.

Kristin Thorleifsdóttir, Skånela IF. Lämnade Rimbo HK som ungdomsspelare för spel i Rosersbergs IK och gick sedan vidare till Skånela IF där Kristin är en bärande spelare för laget. Nästa säsong flyttar Kristin till H65 Höör och är dessutom viktig kugge i U19-landslaget.

Lina Wessberg, Team Eslöv. Duktig vänsterhänt kantspelare (född 1996) och lämnade Rimbo HK för några år sedan till Skånela IF, sedan gick flyttlasset till Team Eslöv och utvecklingen för Wessberg går stadigt uppåt.

Sarah ”Frasse” Fransson, AIK Handboll. Lämnade Rimbo HK som ungdomsspelare för Rosersbergs IK och är en riktig lirare. Har kommit tillbaka starkt efter tre allvarliga korsbandsskador. Flyttade från Rosersbergs IK till Skånela IF och spelar nu för AIK Handboll och är  på god väg till Allsvenskan. Jag har tränat Sarah och har henne som en av mina favoriter som ungdomsspelare.

Emma Berg, född 1999, Rosersbergs IK. En talang som numera spelar för Rosersbergs IK och studerar på Arlandagymnasiet och gör sitt första år som junior. Har kommit starkt tillbaka efter en korsbandsskada. En bollbegåvning och med ett bra spelsinne.

Ida Rosman, HK Ceres. Ida fanns med i Rimbos A-lag som spelade i högsta serien 2010. Hon lämnade Rimbo HK för en tid sedan och spelar nu i samma serie (div. 2) som Rimbo HK.

Erika Larsson, född 1984, HK Ceres. Precis som Ida Rosman spelar Erika för HK Ceres i division 2.

Johanna Jansson, född 1991, lämnade Rimbo HK för Spårvägen HF. Denna långa vänsterhänta niometersspelaren tvingades lämna handbollsplan för en knäskada. Mycket tråkigt för Johanna och här fanns det power i avslutningarna.

Ida Holmqvist, född 1996, lämnade Rimbo HK som ungdomsspelare och spelade med Skånela IF. Det blev en kort sejour i Täby HBK. Ida spelar inte handboll längre.

Sophie Spehar, född 1993 och Sophie fanns med i elitlaget som spelade 2009/10. Flyttade till Linköping för studier och spelade för RP IF Linköping. Sophie spelar inte handboll längre.

Karin Wiberg, född 1990, lämnade Rimbo HK i ungdomsåren för spel med Rosersbergs IK, flyttade senare till Linköping och spelar inte handboll idag.

Erika Wiberg, född 1992, lämnade Rimbo HK och spelade bl. a för Rosersbergs IK Handboll. Spelar inte handboll idag.

Cassandra Andersson, född 1993, spelar idag för HK Ceres.

Salina Andersson, född 1993, spelar idag för Vassunda IF i division 3 och har tidigare spelat  för IFK Tumba HK.

Emina Johansson, född 1994, målvakt och lämnade Rimbo HK för handbollsgymnasiet i Eskilstuna och har spelat för Eskilstuna GUIF.

En lång lista från en liten ”bondklubb” men med ett stort handbollshjärta.

Jag hoppas och tror att alla ledare i Rimbo HK som på något sätt har varit engagerad i spelarna, som nämns här ovan sträcker på sig och är stolta.

tummenuppjpg

Det skulle jag vara.

Ha en härlig tisdag!

Glöm inte hjärtat idag!

Robban ”Z”