Björn Kardell; Det fina Svenska spelet räcker nog inte för VM-final. Frankrike är starka.

Dagen efter onsdagens kvartsfinaler.

Handbollsbloggens VM-expert Björn "Kaka" Kardell, ger sin syn från igår och blickar framåt mot fredagen.

Sverige är dock inte favoriter, enligt Kardell.

Sammanfatta i korthet ditt intryck från onsdagens VM-kvartsfinaler?

Danmark - Egypten: -"Vad är det som händer?" En inte ovanliga replik i stugorna under den här matchen som hade allt. Underbara individuella prestationer, obegripliga hjärnsläpp, regeltolkningar, VAR, två förlängningar och straffläggning med straffar som egentligen var ganska usla. Kunde gått hur som helst men jag tror nerverna ställde till det mest för Egypten. Danmark vidare som tippat men inte på det sätt jag trodde.

Spanien-Norge: Såg bara glimtar av den, men den var ju körd för norsk del när Sagosen skadade sig. Spanien vidare som tippat men inte helt på det sätt jag trodde.

Frankrike - Ungern: Såg inte första halvlek, men i slutet hände konstiga saker. Första hade Ungern matchen, sen såg det ut som klar fransk seger men även här blev det förlängning.

Frankrike lyckades aldrig under matchen få riktig koll på Banhidi och körde med tredjekeepern i buren. När förlängningen kom så hoppade Gerard in och stängde vilket skickade Les Bleus vidare till semi mot Sverige. Och Guigou vaknade till med sex på sex. Franska vänsterkanten blir något att hålla koll på eftersom även Descat var bra. Synd om Ungern som gjorde en bra match men Gille verkar börja bygga ett lag och den här gången var de starkare.

 Sveriges fullständiga urladdning mot Qatar, något som överraskade på dig?

Blev egentligen inte överraskad av Sverige, mer besviken på Qatar. Nu så gjorde ju iofs Sverige dem dåliga och Pallicka knäckte dem tidigt i matchen men trodde de hade mer att komma med. Svårt förstås när målvaktsmatchen är så ojämn. Sverige fortsätter att gå från klarhet till klarhet med sitt fartfyllda spel och fick idag lite fler mål från M6, inget skytte men som det sägs "det är ju lättare att göra mål ju närmare mål man är". De underbara kantspelarna vi har i Sverige skämmer bort oss.

Vi blickar nu framåt. Endast fyra nationer återstår och fredag kväll har vi två stycken VM-semifinaler.

Frankrike-Sverige och Spanien-Danmark och vad har vi tror du för matchbild att se fram emot? Ditt tips till, vilka som spelar VM-final på söndag kväll?

 Spanien-Danmark: Danskarna har inte imponerat med ett stabilt spel ännu, det har varit mer individuella prestationer och små samarbeten som lett dem hit. De verkar inte ha ett fungerande kollektivt spel annat än deras 7-6 som ser ut som vanligt men fungerar sämre än vanligt. Det behövs en Niklas Landin (eller Möller) med över 40% i räddningsprocent om Danmark ska gå till final. Tips: Spanien

Frankrike-Sverige: Turneringens två snabbaste lag drabbar samman, två lag som bygger nytt och verkar ha en skönare stämning än på väldigt länge. Sveriges härliga gäng, mot Frankrike som kan välja den vindsnabba Kentin Mahe såväl som den vänsterhänta eleganten Remili på M9. Dessa måste stoppas liksom H9 Dika Mem med ett rörelsemönster som minner om Per Haglind (inga jämförelser i övrigt) och ett otroligt skott oavsett om han går rakt, utåt, inåt eller till och med i sidled. Målvaktsmatchen kommer vi vinna och vi är bättre på kanterna, men kommer det räcka? Tyvärr inte, men det blir jämnt. Bronsmatch för Sverige och final för Frankrike.

HEAT_Logo_byline_Svart_160x100_UtanWWWpng