Björn Kardell; Orkar vi stå emot fysiskt ikväll?

Björn Kardell har använt tangentbordet och har funderat färdigt inför kvällens VM-match mot Egypten.


Vad tror du. Vad har du för matchbild framför dig?
-Ett ord som blir essentiellt för Sveriges framgång mot "The Pharaohs" är inneordet bollsläpp. Det gäller att ha ett bolltempo för då kan vi få oordning i det Egyptiska försvaret. Egypterna har både fysik och individuell teknik men dras fortfarande med barnsjukdomar i sitt försvar och kan släppa till luckor både här och där. Bra tryck i fas 2 kan ge Gotte flera valmöjligheter och ett högt tempo i uppställt spel kommer glesa ut faraonerna, särskilt eftersom de borde tänka på att inte släppa för mycket vinkel åt våra kanter som minst sagt visat framfötterna. Ska vi få tvåsiffrigt på någon igen?

HEAT_Logo_byline_Svart_160x100_UtanWWWpng

Nycklar som är viktigt att fungera för att kunna besegra Egypten?
-Viktigt är att vi lyckas hålla emot fysiskt i försvar utan att dra på oss för mycket utvisningar. Håll tätt och lät dem skjuta från nio och en halv meter, då räddar Palle mer än han släpper, en mängd utvisningar är inget Sverige tjänar på.

Hur tror du att Egypten tänker inför mötet med Sverige och hur ska de få
stopp på Sveriges frammarsch i gruppspelet?

-Det ska bli intressant att se om Egypterna kommer hitta på något ikväll. Kanske ett offensivare försvar som Sverige ofta har problem mot? Egypterna kan ju ha ett visst övertag i snabbhet/styrka att utnyttja, men deras (brist på) organisationsförmåga kanske istället faller över till Sveriges fördel?

Avkast måndag kväll kl: 18.00 på TV6.