"Då drar vi igång SHE-ligan" Skåne-derby direkt och press på Svenska mästarna

Äntligen!

I kväll inleds damernas SHE-liga.

På herrsidan har vi varit i gång ett tag. IFK Kristianstad har redan spelat tre matcher. IK Sävehofs herrar väntar fortfarande på premiärspel. På torsdag i Partielle Arena och då gäller det derby mot Redbergslids IK. RIK, som enkelt besegrade Hammarby i sin premiär.

Ikväll är det alltså SHE-liga premiär. Tre matcher ska avverkas och så mycket som spelare och ledare har längtat.

Kvällens matcher är följande:

H65 Höör – LUGI HF

Skuru IK – Skara HF

Skövde HF – VästeråsIrsta HF

marstanufebruari20173_1jpg

Jag skulle bli överraskad om inte Skuru IK tämligen enkelt besegrar Skara HF. Jag tror att Skara HF kommer att få en tuff säsong. Längre ned här i texten har jag gjort min sluttabell av grundserien och här tror jag att Skara HF får ta hand om 12;e platsen.

Det känns som att truppen inte är SHE-mässiga.

I Arenan i Skövde spelar HF:s damer mot VästeråsIrsta. Svårtippad match och det är svårt att veta hur bra dessa lag är. Jag tror på en jämn kamp och kanske är det så att hemmaplan avgör?

I sporthallen i Höör är det ett klassiskt Skåne-derby som väntar direkt.

Svenska mästarna mot LUGI HF, wow vilken match direkt!

Det ska bli intressant att se hur H65 Höör kan hantera titeln ”regerande svenska mästare”.

I förra veckan tappade laget chansen till Champions League spel. Lagets nyförvärv Kristin Thorleifsdóttir går i gipspaket och blir, enligt uppgift borta i flera veckor. Aj, aj, aj...

Det är 50/50-läge tror jag.

Du kan följa matchen via CMore från kl: 18.55.

Och så var det här med ”min sluttabell” och kommentarer. Håll till godo!

LUGI HF:

Jag tror att Lundalaget kommer att vinna grundserien. Visserligen har LUGI tappat namnkunniga spelare men det har också värvats och det ska bli spännande och se Hannah Flodman (född 1998) i sin nya klubb. Jag tror att LUGI blir under säsongen ett ännu starkare kollektivt lag. Jag tror dessutom att laget blir effektivare nu när laget ska spela ett traditionellt 6-0 försvar

IK Sävehof:

Självklart ska Partillelaget ha en hög placering. Visserligen har ett par namnkunniga spelare lämnat Sävehof men det finns gott om duktiga spelare som är kvar. Olivia Mellegård ska flyttas upp från vänsterkant till niometer. Spännande schackdrag av tränaren Henrik Signell. Jag tror att Emma Ekenman Fernis kommer att få dra ett tungt ansvar. Linnea Pettersson, blir ny lagkapten och ett ankare i Sävehof försvaret. Jag lovar!

H65 Höör:

Jag tror att de regerande Svenska mästarna kommer att få en halvtuff säsong. Jag grundar mitt tips på att laget har bland annat förlorat målvakten Jessica Ryde. Med facit i hand visade Ryde en betydelsefull roll i fjol och här tror jag att H65 Höör har tappat kapacitet. Tränaren Ola Månsson kommer att få jobba hårt för att klara av favoritskapet men av mig finns det inga krav.

Skuru IK:

Nackalaget har tappat många spelare inför årets upplaga. Nye tränaren Mats Kardell, har utlovat ett bra försvarsspel. Just försvarsspelet har varit Skurus nycklar till framgång i många år, å andra sidan blir det ett mycket ungt Skuru i vinter. Ulrika Olsson återseende från Norge ska bli spännande att se. Lagets skyttedrottning? Målvakten (bild) Rebecka Nilsson kommer att få en nyckelroll.

rebeccanjpg

Boden Handboll:

Det är dags att ta Boden på allvar. Här finns det mycket nytt och vi kommer att få se ett tajt försvarsspel som nye tränaren Per Johansson kommer att leverera. Jag är mycket nyfiken hur ledargänget kommer att få ihop alla lagdelar. Det är som bekant många nya spelare som ska enas om den rätta vägen till framgång. Vilken utmaning!  I Boden Arena blir det inte många poängförluster.

Skövde HF:

Skövde HF blir igen ett lag som hamnar i mitten av serien. Det finns många duktiga spelare men jag saknar i tränaren Magnus Frisks lag spetsspelare och det är nödvändigt om Skövde HF ska bli ett topplag. Visst, några matcher kommer Skövde att överraska men jag vill skjuta in att det måste vara en hög lägsta nivå, annars kan det blir en tuff resa för Skövde HF.

img_4011jpg

VästeråsIrsta HF:

Fågel eller fisk för VI från Västerås? Jag tror på mitt emellan. Frenne Båverud, lagets tränare har en ung trupp och som är utvecklingsbar men jag tror att laget har svårt att få stabilitet i spelet och det kommer att bjudas på mycket upp och ner spel under hela säsongen. Jag kanske får fel?

Jag tror inte det.

BK Heid:

Det finns anledningatt tippa BK Heid på en framskjuten plats. Jag tror att "bollklubben" från Göteborg kan bli en obehaglig överraskning för många lag. Camilla Hultgren Dahlberg, lagets tränare har fått bekanta sig med flera nya spelare och jag varnar för BK Heid och Heid kommer att knipa sista slutspelsplatsen.


Kristianstad Handboll:

Ny tränare med Ulf Schefvert i spetsen. Ska det räcka långt? Nej, det tror jag inte. Kristianstad har ett par nyckelspelare men jag tror att truppen är för tunn för en hel säsong. Laget själva tror på en femte placering, jag är inte lika säker. Föreningens ambition är att spela SM-final 2020. Är det realistiskt?

Önnereds HK:

Nykomlingarna i högsta ligan och ett lag som har fått många nya spelare men frågan är om laget kommer att hitta sitt spel under säsongen?

 Det finns en blandning mellan ungt och gammalt men laget får sikta in sig på att undvika nedflyttning. Ett kval spel kommer att räcka för fortsatt SHE-spel säsongen 2018/19.

Team Eslöv:

Skåne-laget har haft en ljusare tid genom åren. Konkurrensen från de övriga Skåne-klubbarna är tuff och det var en jobbig fjolårssäsong och ett kvalspel räddade Team Eslöv (mot Skånela IF). Tränaren Tomas Westerlund måste lyckas få ut varenda svettdroppe av spelarna och frågan är om det räcker? Tappet av Anna Bardis till H65 Höör kommer att märkas.

Skara HF:

Det blir inget fortsatt SHE-spel för Skara HF. Jag tror att laget kommer att placera sig på sista plats när säsongen är över. Jag är inte imponerad över det lag som tränaren Andreas Johansson ansvarar för. Nej, det blir en oerhört jobbig säsong för Västgötalaget och det finns inga räddningsplankor den här säsongen.


marstanufebruari2017coop2jpg