Dela ut rött kort till Svenska Handbollförbundet på en gång

Hej och bra torsdag på dig!

Jag har fortfarande svårt att släppa nyheten med att Svenska Handbollförbundet har pekat ut Mats Kardell till en sexualförbrytare.

Jag blir riktigt förbannad och oerhört besviken på Svenska Handbollförbundet.

Jag ska nu för första gången offentligt berätta att jag under tiden (2008-2012) när jag jobbade med Svenska Ungdomslandslaget (F92/93) blev beskylld för sexuella anklagelser.

marstanufebruari2017coop1jpg

Jag är övertygad om att Mats Kardell är en vanlig svensk handbollstränare och som vill jobba med utveckling av sporten.

Jag är också en vanligt svensk tränare och har lagt ned tusentalstimmar för sporten som värmer mig men att bli anklagad för något som inte stämmer känns inte speciellt kul.

Jag känner både Mats och hans fina familj på ett mycket bra sätt.

Jag har också varit arbetskollega med Mats under tiden han jobbade som säljare på tidningen Sigtunabygden.

Det finns inte på kartan att Mats Kardell skulle vara en sexualförbrytare och inte jag heller.

Jag mådde skitdåligt den dagen (och flera veckor) efter att ha träffat Svenska Handbollförbundet och fått anklagelser att vara sexualförbrytare.

Vilka anklagelser!

Det är rött kort till Svenska Handbollförbundet. Ja, till och med blått kort och då gäller det anmälan till bestraffning.

Jag hoppas nu att Mats Kardell står på sig och sätter hårt mot hårt till Svenska Handbollförbundet.

Det får inte gå till så här.

Jag citerar textrader här från tidningen Aftonbladet.

– Eller polisanmäla dem för grovt förtal. Det beror på hur känslan är de närmaste dagarna och när vi kartlagt omfattningen av det här. Kanske kan man komma till någon slags förlikning, säger Kardell.

Jag tar mig friheten att plocka in på bloggen en text hämtad från Patrik ”Putte” Nygrens Facebooksida.

Här kan vi snacka om känslor och tankar.

Tyresös 65:or bärga hem det första SM-Guldet på Herr sidan i sporten handboll till kommunen. Jag tänker inte försöka mig på att ranka detta lag, då det kryllat av framgångsrika lag i kommunen. Det fanns ett mycket bra lag innan oss 65:or och det var Tyresös 60 grabbar. Även om de nu aldrig tog SM-guldet, så var det de som banade vägen. Efter oss på en 10-15 års period kommer det kullar där Tyresö producerar topplag efter topplag med riktiga lirare i lagen. Jag själv hade äran att få träna några av dessa kullar.
Damsidan var än mer framgångsrik, orkar inte skriva alla meriter. Senare har vi Tyrolds fantastiska kullar 88, 90-91som skörda stora framgångar och nu är det 00-01 som håller fanan högt. Finns självklart fler lag. Så SM gulden har fortsatt att levereras till kommunen.
Vi 65:or var ett tekniskt spelande lag och ganska små till växten(det blev väl Tyresös signum under en lång period). 65:orna var ganska jämnbra. Men i det här laget spelade Mats Kardell och självklart en massa andra lagkompisar som jag tycker mycket om. Jag hade det lite tufft på hemmafronten ibland, så jag fick bo mycket hos familjen Kardell(Tack Lasse o Ulla). Senare i livet när det ordnade upp sig lite grann så bodde han mycket hemma hos mig för att slippa pendla till Tyresö. Så Matte har varit som en bror för mig.
Vi spelade mycket turneringar och vann en hel del, men inte allt.
Om vi vunnit eller förlorat berodde mycket på Matte. Inte för att han var vår stora stjärna(vi hade ingen) utan för att han alltid skulle avgöra. Var det 10sek kvar eller "Sudden" så var det Matte som sköt 9 gånger av 10. Ibland blev vi glada, ibland inte så glada.

Vad vill jag ha sagt med allt detta? Jo, att laget i mitt hjärta är fortfarande TYRESÖ och att jag älskar dig Mats Kardell. Jag önskar dig och din familj all lycka. Så håll huvudet högt. Jag tycker verkligen du ska fortsätta att ge Tjejer som förtjänar en kram, en riktig Bamsekram.


tyressherrjuniorrjpg

Ha en bra dag idag - Kristi Himmelsfärds dag!
Idag väntar bland annat fystester med Rosersbergs damlag och den start av säsongen som ska bli framgångsrik i division 2 - hoppas jag.

Igår när jag var på plats på Stora Coop i Märsta som kundvärd lyckades jag fånga på bild en hockeynörd och det blev en del sportsnack mellan mathyllorna.

img_2716jpg
Jag tror inte att profilen på höger sida behöver någon presentation?

Robban "Z"