Det luktar mästerskapsmedalj, Skövde som handbollstad måste bli starkare och ska Tumbas segertåg fortsätta ikväll i Roslagen?

Sveriges målvakt- och försvarsspel i gårdagens segermatch mot Danmark får mig att stärka mitt tips att Sweden kommer att spela till sig åtminstone en VM-semifinalplats.

Igår var det spel mot ett mål i många minuter. Danskornas hade svårt med det kollektiva och kreativa svenska försvaret och när sedan kontringsspelet fungerade var det god natt Danmark!

marstanu februari 2017 coop 1jpg

23-17 och det var inget snack om saken och kan Sverige spela så här, som de gjorde i en fullsatt arena i Trollhättan igår blir det ett roligt VM att följa.

Jag har varit tydlig från början. Det är läge nu för svenska landslagshandboll på damsidan att hålla sig bland de fyra främsta i ett världsmästerskap.

Ingen ska behöva säga till mig att Sverige åker till VM i Tyskland för att ”se och lära”. Den tiden är förbi för länge sedan.

Det var roligt att från hemmasoffan se den fart och geist som blågult visade upp.

Tuffheten bakåt tycker jag om och de danska spelarna fick jobba på riktigt bra. Nations stjärnor i Danmark hade en jobbig dag på jobbet. Trion Jörgensen (Stine, Kristina & Line) svarade bara för fyra mål och det är ju för dåligt.

Nej, Danmark tror jag kan få ett tufft mästerskap. Jag blev inte imponerad. Jo, förresten, på en spelare. 26-årige Lotte Grigel och med hennes speed (så länge den varade).

På lördag väntar VM-premiär mot Montenegro. Just det. Per Johansson ”nya landslag”. Jag är helt säker. Montenegro kommer att spela extremt tufft försvarsspel. Försvarsgeneralen Johansson kan sitt arbete, var så säkra på det.

I Handbollsbloggen tippartävling lyckades ingen pricka in rätt slutresultat. Nya tag på lördag när Polen väntar i VM-starten.

****

Det blåser starka vindar i Skövdetrakten med mycket handboll.

Som de allra säkert känner till har båda handbollsklubbarna i stan valt att inte förlänga avtalet med respektive tränare, Magnus Frisk i Skövde HF och Patrik Liljestrand i IFK Skövde HK.

Magnus Frisk 2jpg

Finns det ett sammanhang?

Jag har tagit del av journalisten Jan Larssons (SLA) kommentar där han funderar på om det inte är läge att slå ihop båda klubbarna och få slagkraft i handbollen i Skövde.

En bra idé tycker jag.

Vi minns (i alla fall jag) när de båda storklubbarna Västerås HF (orange) och Irsta HF (grönvitt) för många år sedan slog ihop sina styrkor och idag heter VästeråsIrsta HF.

Jag tror att handbollen har blivit starkare i ”gurkstaden”

Vad tror du?

Läs gärna Jan Larssons artikel här;

https://sla.se/debatt/ledare/2017/11/27/kanske-dags-att-ga-samman

****

I Norra damettan ångar nykomlingarna IFK Tumba HK på i serien och är enda lag som inte har förlorat någon match.

Ikväll väntar på bortaplan Rimbo HK för tränaren Tomas Aggefors och hans adaptrar.

Det är en lurig bortamatch för IFK Tumba HK.

Vardagsmatch.

Bortamatch.

Ett erkänt starkt hemmalag (Rimbo HK)

Vilken utmaning som väntar nykomlingarna från södra Stockholm.

Det var allt för idag!

Ta hand om dig och som avslutning får jag presentera årets jultomte som igår presenterade sig…med stormsteg.

IMG_4194jpg

Nedräkningen har börjat...

Robban Z