En trotjänare lämnar den stora scenen efter säsongen

Under förmiddagen idag, måndag kom Alingsås HK ut med sitt pressmeddelande.
"Trotjänaren slutar  efter säsongen"
Det är sällan jag har sett Marcus göra en dålig match. Nu har jag långt ifrån sett alla hans matcher men jag håller med Alingsås HK.
Det är en trotjänare som lägger av efter säsongen.
Läs mer ur AHK:s pressmeddelande här nedan;
//Robban Z
eckerolinjen_handbollsweekend_1024x768_1jpg

Efter elva säsonger i Alingsås HK avslutar i vår Marcus Enström sin handbollskarriär. Han har varit med och tagit AHK till den absoluta Sverigetoppen, vunnit två SM-guld, spelat fyra SM-finaler och dessutom gjort tre A-landskamper som AHK:are.
– Jag är så glad och nöjd över de fantastiska år jag fått uppleva i AHK, säger 29-åringen.


Han värvades från Warta som 18-åring och gör nu sin elfte raka säsong i Alingsås HK:s elitlag. Marcus Enström har gjort stora avtryck i föreningen, inte bara för sitt spel på banan utan även för sitt sätt utanför den. Med ambition, hjärta och kamratskap har han blivit en av klubbens största spelare någonsin.
bohuscuppng

– Jag är så glad och nöjd över de fantastiska år jag fått uppleva i AHK. Det har varit otroligt roligt att få vara med på den resa som varit, allt från ingenmansland till slutspel, SM-guld, Champions League och flytten från Nolhagahallen till Estrad Alingsås. Jag har haft förmånen att lära känna och spela med många fantastiska spelare och tränare som betytt oerhört mycket. Det har inte varit ett lätt beslut att fatta men det känns ändå som att det kommer rätt i den fas som jag själv är i i dag, det ska bli skönt att kunna umgås mer med barnen och familjen, säger högersexan som hoppas få avsluta elitkarriären med ännu ett SM-guld.

– Det vore förstås drömmen att en sista gång lyftas fram i finalen av AHK:s fantastiska supportrar och sedan fira på Stora torget tillsammans med 15 000 alingsåsare, säger han.

Mikael Franzén har tränat Enström de fem senaste säsongerna och menar att Enström och AHK står för samma saker.

– När jag kom till föreningen så fanns det få rutinerade spelare kvar och en av dem var Marcus Enström. Han har inte bara på plan visat en hög nivå. Även vid sidan av planen har han varit en härlig kille att umgås med och han har genom sitt hårda arbete i kontring och backchecking varit en stor tillgång för Alingsås HK på planen. Han har genom sin stil varit synonymt vad AHK stått för – snabba omställningar. Tack, "Mackan" för alla år och nu kör vi en sista vår för ett fint avslut, säger Franzén.

Per Johansson, team manager:

– Marcus har varit med på hela resan då AHK verkligen etablerade sig som en seriös satsande elitförening. Via fyra SM-finaler med två SM-guld och två vändor i handbollens förnämsta rum, Champions League, har Marcus lämnat ett enormt intryck både på och utanför banan. Vi respekterar Marcus beslut även om jag  personligen verkligen hade unnat honom att få avsluta sin fantastiska karriär med spel utomlands.
nordiskbuff-page-jpegjpg