Första rundan avklarad - nu väntar Kina och Sverige ska bara vinna enkelt

Hallå där, alla bloggföljare!


Söndag kväll och vi har hunnit med att se både första omgången och idag (söndag) har ett par grupper avverkat andra omgången.
Vi experter är bra på att spekulera men när facit kommer är vi ofta ute och cyklar.
Sverige gjorde jobbet mot Kongo och lär inte få några bekymmer med Kina vid lunchtid under måndagen.
Jag följde idag mötet mellan Sydkorea och Danmark (26-26). En bra underhållning och jag tycker att danskorna borde ha avgjort matchen i slutskedet. Danmark kändes bättre,  men som vi säger "bollen är rund".
Den här gruppen är vidöppen och då är även Brasilien och Frankrike inkluderande.


Norge tar sig an Slovenien som fixade två pionts mot Nederländerna. För mig var det en stor överraskning och nu kliver de grönvita damerna från Slovenien in på plan med ett stort självförtroende mot Norge.
Jag tvivlar inte och skriver att Norge vinner.


Mina goda vänner Kjell E Larsson och Björn Kardell, har här nedan sagt sitt. Ta del av deras åsikter.


//RZ


MrstaDiamanten_logotypjpgKjell E Larsson;

Härligt att VM i Japan är i gång.

Det är många sevärda matcher som visas upp i TV.

Som vanligt brukar det vara en del skrällar i inledningen av ett mästerskap.

Så blev det även den här gången.

- Sydkorea slog till direkt och vann med 29-27 mot världsmästarna Frankrike.

- Topptippade Nederländerna föll mot svårspelade Slovenien med 26-32.

Dessutom kryssade Frankrike i den andra matchen, 19-19 mot Brasilien.

Nu tror jag ändå att både Frankrike och Nederländerna tar sig vidare och blir att räkna med i slutet av turneringen.

Spanien, i samma grupp som Per Johanssons Montenegro, Ungern och Rumänien, har fått en kanonstart med 31-16 mot Tomas Ryde Rumänien och 29-25 mot Ungern och är hittills ett av de lag som imponerat mest.

Danmark såg också bra ut i den oavgjorda tillställningen mot Sydkorea, 26-26.

Sverige då?

Det blev en pliktskyldig seger i premiären mot Kongo, 26-16, och möter under måndagen Kina. Den riktiga värdemätaren blir på fredag i gruppfinalen mot Ryssland som i premiären körde över just Kina med 26-11.

Sverige såg lite ringrostigt ut under den första delen av tillställningen mot Kongo och har mer att ge.

Det var i alla fall glädjande att se ”Bella” Gulldén tillbaka i blågult med sina suveräna inspelningar på linjen, att Anna Lagerquist storform håller i sig och att målvakten Filippa Idhén spelade upp sig ju längre matchen led.

I fortsättningen gäller det att undvika tekniska fel , få fart på kontringsspelet och vara effektivare i avslutningarna.

Måndagens mest intressanta matcher: Sverige-Kina och Slovenien-Norge.

 EE WorldTravel FB puff 16png

Björn Kaka Kardell;
Wow! Ännu fler frågetecken hopar sig i VM efter omgång 1.Grupp A där Norges Kubakross var förväntad och Serbien lyckades bemästra Angola, men Holland!? Slovenien med Stanko (12 mål) och Gros (7 mål) vann klart. Är frånvaron av Nycke Groot så stor eller kan Holland studsa tillbaka? I såna fall kan man undra på vems bekostnad det blir. Serbien? Spännande öppning i gruppen.I grupp B verkar Tyskland ha fått till det, en säker seger mot Brasilien i öppningsmatchen. Danmark öppnade bekvämt mot Australien men kommer få bekänna färg i andra omgången då de ställs mot den STORA överraskningen Sydkorea som vann mot Frankrike som helt verka ha tappat det. Ingen världsmästarform visas upp än så länge i mästerskapet. Att Sydkorea kan spela bra stundtals vet vi och det här var mer än förväntat, men väldigt kul.I Grupp C som på förhand var svårtippad är frågan om man redan nu ska räkna bort Rumänien som blev pulveriserade av Spanien. Men å andra sidan så är det ju handboll vi pratar om och Rumänien har Negau så kasta inga yxor än. I övrigt förväntade segrar för Montenegro och Ungern som ska bli intressanta att se om de är fågel eller fisk.Sverige inledde med en seger i Grupp D. Att Anna Lagerquist skulle vara bästa försvarare var inte oväntat, lite mer förvånande att hon även var vår bästa offensive spelare. Bella Guldéns spelsinne verkar ha klarat graviditeten bra men att laget kan spela så dåligt som man gjorde mot Kongo är oroande. Ryssland gick runt på hela laget och det var en nöjd Trefilov på läktaren som kunde se att Ambros Martin förvaltar laget på ett bra sätt, om än annorlunda. Många spelare fick chansen så där finns det mer att krama ur laget. Japan vann säkert mot Argentina och är ett steg närmare huvudrundan.
Som summering kan man säga att av favoriterna så levererar Ryssland och Norge. Stora frågetecken för Holland och Frankrike (som dessutom bara spelat oavgjort mot Brasilien i omgång 2). Utropstecken sätter vi för Tyskland och Sydkorea.
Måndag 12.30 får vi se Sverige ta en seger till då Kina står på menyn.Ha en fin vecka och så missar vi inte måndagens VM-match Sverige mot Kina kl: 12.30 på Viaplay.se


Hälsar.


Robban Z


HEAT_Logo_byline_Svart_160x100_UtanWWWpng