Favoriterna kommer att vinna kvartsfinalerna, enligt Björn Kardell

Björn "Kaka" Kardell har klurat färdig och hans analys och tips inför onsdagens VM-kvartsfinaler.

Vi får se om "Kaka" får rätt.

Bollen är rund.

Allt kan hända och ske.

Hlsinglands_Sparbankjpg


Danmark – Egypten

Kommentar;

Ett Egypten som krånglat sig till kvartsfinal mot ett Danmark som spelar ut Kroatien med B-laget borde bara kunna leda till att Pölsemännen enkelt tar sig till semifinal, men det är fler saker än uppvisad kvalitet som påverkar. Hur många till hinner bli magsjuka hos danskarna, vilket lag kommer de ens ha? Hur många anhöriga kommer vara på läktaren? Jag tror på ett stort publikstöd för "The Pharaohs", och de har ju ingen press på sig att vinna så det blir nog en åttonde spelare för Egyptierna. Danmark med Mikkel Hansen har varit ganska tråkigt att se den här turneringen, men kan de spela med den fart de hade mot Kroatien och krydda det med spetskompetens i form av Hansen och Gidsel är det inget snack om att de säkrar en plats i semifinal. Danmark vidare.

 

Spanien – Norge

Kommentar;


Världens bästa spelare mot ett Spanien med motiverade äldre herrar som har både styrka och finess. Norge har varit allt för beroende av Sagosen och inte fått sina sexmetersspelare att ösa in mål i den takt de brukar. Ska Norge ha en chans behöver deras målvakter vara på topp och de måste försöka driva upp tempot för att trötta ut och få rörelse på Spaniens mer storväxta spelare i försvaret. Jag tror det blir närmare 60 mål och att Spanien till slut ändå tar hem det.

 

Frankrike – Ungern

Kommentar;


Ungern satsar verkligen hårt på den här matchen genom att de lät sina tre bästa spelare vila mot Spanien, men kommer det räcka till? Jag trodde på Frankrike inför mästerskapet (tur att det finns i skrift) och jag tror på dem även i den här matchen. Frankrike har stora spelare som kan klara av Ungerns tyngd men de är även snabba (förutom Luka Karabatic) i både tanke och fötter och bör klara av stå emot det frejdiga Ungerska anfallet. Framåt är Frankrike livsfarliga i fas 2, där tror jag de kommer fira stora triumfer och vinna den här matchen mot ett Ungern som ändå kommer kunna gå därifrån med högt huvud.

 

Sverige – Qatar

Kommentar;


Sveriges härliga gäng mot Qatar som vi haft svårt för, hur ska det gå?
Sverige har nu ett lite snabbare och enklare spel, men Qatar hur VM's skyttekung, men stjärnor har inte haft sån stor framgång mot Sverige den här turneringen, även om vi inte mött så många världsstjärnor ännu.
Alla som läser det här hoppas ju naturligtvis att Sverige ska vinna och det kan vi göra om;
  • Räddningsprocenten håller sig över 30
  • Sveriges kanter fortsätter producera
  • Darj inte får rött
  • Saric spelar som en 43-åring
Carlsbogård kommer fortsätta med sitt utmärkta försvarsspel och den dimension Lagergren kommer in med är vad jag tror kommer väga över i vår fördel. Inget ont om Sandells insats, han kommer fortsätta göra nytta både bakåt och framåt, men Lagergren är allt lite spetsigare i sitt anfallsspel. Jag tror på Svensk seger och semifinal! Bättre än förväntat.

HEAT_Logo_byline_Svart_160x100_UtanWWWpng