Fixar Sverige Spanien idag? I Vikingahallen firas söndagen med tårta för dagens 70 års jubilar.

Hej, bäste bloggföljare!


Söndag igen.
Andra advent ocj hen dag i handbollens tecken med mycket handboll.
VM från Japan och Sverige går upp i ronden kl: 12.30 svensk tid.
Spanien väntar som har gått fram under mästerskapet som en ångvält.
Jag är imponerad och Sverige kan idag får en obehaglig uppgift.


EE WorldTravel FB puff 16png

Jag tror att Spanien vinner med sex bollars marginal.
Hoppas att jag får fel.
I samma veva pågår 70-årsjubileum för Skånela IF Handboll i Vikingahallen.
Klubben fyller 70 år och det uppmärksammas med dubbelevent och fika.
Skånela IF Handboll är en klassisk förening och ligger på sjätte plats i damernas maratontabell.
Det vimlar av spelare som har på ett eller annat sätt passerat de rödvita färgerna i från Märsta.Här nedan får du ta del av Björn Kardell och Kjell E Larssons tyckande om nya gruppspelen.


Frankrike är borta från kampen om medaljerna, vilken skräll. Med de spetskvaliteter laget besitter ska det egentligen inte kunna hända men nu har det hänt och diskussionerna kommer gå höga om varför. Underskattning? För sent gjord generationsväxling är en anledning jag kan ana mig till. I övrigt gick nog de lag vidare från grupperna som kunde förväntas. Ungern höll inte och Slovenien var för beroende av enskilda spelare (Gros, Stanko). Angola har något på gång som ska bli kul att följa och Holland behövde tydligen en käftsmäll i början för att sätta fart. En sån fart så att de till och med slog ett förvisso för dagen dåligt Norge men ändå.Sverige överraskade inte förutom med ett erbarmligt dåligt passningsspel i övertalsspelet. Det måste förbättras om chansen till semifinal ska tas. Sen kan man hoppas att spelare som Mellegård och Blomstrand som varit helt under isen får lite fart. Filippa i målet är ju superduktig på 9M-skott men måste börja göra lite idioträddningar och får inte vara så lätt att lobba på för nu kommer det komma skott från riktiga lirare. Jag tror och hoppas det glöder till nu.

Nu väntar två nya grupper där Ryssland och Spanien går in med bäst utgångsläge i SWE-gruppen och redan söndag spelas nyckelmatchen för Sveriges del mot ESP där vinst är oerhört viktig. SWE spelar ju ett bra försvar så om passningarna sitter har vi en god chans och jag tippar seger. Sen kommer vi få ytterligare tre poäng mot Montenegro/Rumänien och det kan räcka. Åtminstone till 5-6 plats vilket är där jag tror SWE kommer sluta. Till semi blir det ändå RUS och ESP med 10 respektive 8 poäng.
NOR-gruppen kommer få NED och NOR vidare tack vare de oavgjorda resultaten som gör gruppen jämn. Tyskorna har haft en Bölk som sätter allt vissa matcher men är lite för tunna runt om. Kul dock att de är på gång. Danmark gick vidare rättvist sett till segern mot FRA men hade jättehjälp av domarna att få kryss mot Sydkorea vilket gav dem en dejlig vind i seglen.Skandinavien står starkt och kommer få NOR i semi, SWE i match om 5-6 och DEN kan med lite tur, nedförsbacke och medvind vara med och slåss om den viktiga sjundeplatsen som kan ta en vidare till OS. Ställ klockorna för nu åker vi!

Kaka
HEAT_Logo_byline_Svart_160x100_UtanWWWpng

Kjell E Larsson;

Nu går VM-handbollen i Japan in i ett avgörande skede.

Den stora skrällen hittills är att världsmästarna Frankrike inte är med bland de tolv bästa lagen som ska göra upp om främsta platserna utan i stället får möta Angola, Ungern och Argentina om platserna 13-16. Det var vad förbundskaptenen Olivier Krumbholz och hans tjejer hade tänkt sig…

Fransyskorna mäktade bara med 18-20 mot Danmark i den avgörande matchen.

Sverige var i stort sett chanslöst mot Ryssland i fredags i gruppfinalen. Den stora förlusten på 22-30 kan få en stor betydelse i huvudrundan, där målskillnad kan avgöra placeringar.

Blågult gjorde för många tekniska fel, som orsakade kontringar, och hade dessutom svårt att hålla koll på smarta ryskan Anna Vyakhireva. Agerade i numerärt överläge lämnade också mycket i övrigt att önska. Individuellt var det bara målvakten Filippa Idhén, Isabelle Gulldén och Linn Blohm som visade riktigt bra klass. ”Bella” dominerade det svenska anfallsspelet fullständigt, men hennes lagkamrater var inte alltid med på noterna.

Nederländerna imponerade i gruppspelets sista omgång genom att besegra Norge med 30-28 och går in i huvudrundan med stort självförtroende och full poäng

Så här ser huvudrundorna ut, grupp 1: Nederländerna (fyra poäng), Tyskland (tre poäng), Norge (två poäng), Sydkorea (två poäng), Danmark (1 poäng) och Serbien (noll poäng).

Tips: Nederländerna och Norge går till semifinal. Outsider: Sydkorea.

Grupp 2: Ryssland (fyra poäng), Spanien (fyra poäng), Sverige (två poäng), Montenegro (två poäng), Rumänien (två poäng) och Japan (noll poäng).

Sveriges matcher: Spanien (söndag), Rumänien (tisdag) och Montenegro (onsdag).

Tips: Ryssland och Spanien går till semifinal. Outsider: Montenegro. Sverige blir trea eller fyra i gruppen och lär få spela om femte- eller sjunde plats.

Sverige måste förmodligen vinna samtliga tre matcher för att gå till semifinal. Det tror jag blir för svårt.  Jag har ju visserligen innan turneringen tippat Henrik Signells tjejer som trea. Nu ser dock verkligheten lite annorlunda ut. Det lär bli tufft redan på söndag mot Spanien och även mot  moralstarka Montenegro med den svenske tränaren Per Johansson. De gäller att samtliga delar i spelet fungerar bättre än hittills och att flera spelare kliver fram. Då…

Det lär i vilket fall bli ett antal högklassiga TV-matcher att titta på den kommande veckan. Och små detaljer som avgör tabellordningen i gruppernas.

  MrstaDiamanten_logotypjpg

Ha en fin söndag!

Andra advent och som jag alltid säger/skriver.

Handboll engagerar!

Robban Z

RZ kepsJPG