Frankrike eller Ryssland? Söndag får vi svaret vilka som är bäst i Europa

Hallå där, alla bloggföljare.

Lördag igen och dagen efter EM-semifinalerna.

Det gick som väntat (enligt mig).

Ryssland besegrade Rumänien och Frankrike mosade sönder Nederländerna.

Då får vi den final vi har längtat efter (ursäkta Norge).

Här tror jag det blir en final med högt tempo, bra försvarsspel och framför allt många individuella prestationer, precis som det har varit under hela mästerskapet.

Kl: 16.30 är det dags i morgon, söndag.

MrstaDiamanten_logotypjpg 

Sverige slutade på 6;e plats efter förlust mot Norge.

Norge vann det nordiska derbyt utan protester. Fram till 10-10 var det hyfsat jämnt, sedan är det full gas på det norska spelet.

38-29 och båda lagens försvarsspel kanske inte höll 100 % Europaklass?

Mina trogna gästskribenter Magnus Dehlin och Kjell E Larsson har också tyckt till efter fredagens matcher. Ta del här nedan.

Ha en bra lördag!

Och en sak till.

AIK:s positiva trend i handbollsligan håller i sig. Igår kom ytterligare en tung triumf, 27-26, mot Ystads IF HF och nu lämnade AIK över jumboplatsen till Hammarby IF HF.

Nu har Bajen och huvudcoachen Erik Larholm något extra att fundera på under julen.

Tänk om Stockholms stolthet åker ur högsta ligan?

Det vore högt överraskande!

Magnus Dehlin;

Det är försvars- och kontringsspel man vinner titlar med. Det gäller på alla nivåer.

Frankrike är överlägset när det gäller försvarsspel och i andra halvlek hade man uppvisning. Det fanns två stora favoriter i semifinalerna när Norge missade semin och bägge vann enkelt. Det blir en intressant finalmatch på söndag. Jag tippade Ryssland trea men får väl nu stå för mitt ursprungliga tips att Frankrike vinner (vilket jag alltjämt tror) och när Rumänien inte har någon kraft längre så måste Nederländerna vinna brons

 

Rättvist att Norge spurtar åt sig 5:e plats och vi ska vara nöjda med att komma 6:a

Levererar ett All Star Team på söndag.

  A3_dubbel_16decjpg

Kjell E Larsson;

Jag har tippat Frankrike-Nederländerna i EM-final.

Tyvärr möttes de i semifinalen på fredagskvällen, den moraliska finalen, där Frankrike ägde matchen och vann med 27-21. Hemmanationen hade uppvisning i försvarsspel de sista 30 minuterna. Inhoppande målvakten Glauser imponerade, Dembele, Minkote och Khaddi visade upp en enorm skicklighet offensivt sett. Jag är övertygad om att fransyskornas på söndag tar revansch mot finalmotståndaren Ryssland efter förlusten i gruppspelet (23-26).

Rysslands hot heter vänsterhänta

bollgeniet Vhyakireva, som gjorde 13 mål mot Rumänien (28-22) i den andra semifinalen, och var magisk.

Jag håller Nederländerna som klar favorit mot Rumänien i bronsmatchen, inte minst när Rumänien saknar korsbandsskadade stjärnan Cristina Neagu, EM-historiens bästa målskytt.

Sverige kommer sexa i mästerskapet, var utan chans mot Norge, 29-38, i kampen om femteplatsen och fick ungefär den placering jag trodde på. Det är fortfarande för mycket upp och ner i spelet för att det ska bli spel om medaljerna.

Försvarsspelet har varit för dåligt, målvaktsspelet för ojämnt (även om Filippa Idéhn tagit ett kliv och var utmärkt i några matcher), medan anfallsspelet varit bättre än väntat - men ojämnt. Anna Lagerquist var magisk mot Norge, sju mål, och stark i hela turneringen. En bra dag kan Henrik Signells tjejer slå alla lag. Så jämnt är det i världstoppen ...

Klapp klapp Sknela 160x150mm allmn EL kurvorjpg