Fredagen kommer att bli en rysare

Hallå där, alla bloggföljare.


Torsdag och Sverige ska enkelt besegra Argentina och då får vi en gruppfinal på fredag när Ryssland står på andra sidan planhalvan.


För övrigt kommer fredag att bli en intressent VM-dag.
Vi ska få avslut i samtliga grupper och det finns grupper som är mycket ovissa in i det sista.


Björn "Kaka" Kardell tycker till här nedan och är så här långt imponerad.


Läs och njut.
Ha en bra torsdag!


//RZ


HEAT_Logo_byline_Svart_160x100_UtanWWWpngVM, så här långt.WOW! Vilka avslutningar det kommer bli i gruppspelen på fredag.

Grupp A där Slovenien efter att överraskande ha vunnit mot Holland i första matchen gått kräftgång med rättvisa förluster mot Norge och Angola. Ett Angola som i den matchen spelade mycket inspirerat med oerhört effektivt M6-spel. Holland och Serbien lite i förarsätet om platserna efter Norge men både Slovenien och Angola har faktiskt chansen ända in i sista omgången. Matchen Serbien - Slovenien på fredag kan bli helt avgörande. Noterbart från gruppen är att Norge ångar på och att Holland gjorde över 50 mål mot Kuba som får åka hem och träna.


Grupp B kommer rensa. Något av lagen Tyskland, Frankrike eller Danmark kommer inte gå till huvudrundan. Sannolikt blir det någon av Frankrike eller Danmark som får ta sina grodlår eller pölser med sig till Presidents Cup och spela mot blåbären. I och för sig kan även Tyskorna vid förlust mot Sydkorea och oavgjort mellan FRA-DEN få sin sauerkraut i knät och missa huvudrundan. Brasilien har inte gjort någon glad det är mästerskapet och jag hoppas Australien fortsätter spela handboll efter de tråkiga resultaten i årets VM.


Grupp C är den grupp som Sverige kommer få möta i huvudrundan men vilka lag blir det? Spanien och Montenegro är klara. MNE efter en energiurladdning mot Rumänien av sällan skådat slag. Det var en väldigt svängig match som inte avgjordes förrän in på upploppet. MNE och ESP slåss om vem som får med sig fyra poäng till huvudrundan och ROM-HUN möts i en direkt avgörande match om tredjeplatsen i gruppen. Vinst krävs för ROM, oavgjort räcker för HUN. Kazakstan eller Senegal kommer få sina första poäng i VM på fredag. Kul!


I Sveriges grupp D har Argentina en teoretisk chans att gå om Japan och knipa tredjeplatsen, men det kommer inte ske. Japan blir trea och på fredag slåss Sverige och Ryssland om segern i gruppen och välbehövliga poäng med sig till huvudrundan. Ryssland har framför allt visat upp ett bra försvarsspel och har precis som Sverige inte några spelare med i de offensiva statistiklistorna (mål, assist) men är däremot i topp gällande målvakt och skottblockeringar (Sverige finns inte där heller). De visar upp en sällsynt blandning av att ha gott humör och vara äckligt disciplinerade.
Sverige gladde oss stort i och med den säkra segern över Japan och visade hur viktigt det är att inte vara stillastående när man spelar handboll. När svenskorna hade fart i fötterna orkade inte Japan stå emot och hyllningskörerna till Melissa Petrén och Linn Blohm ville aldrig ta slut. Nu ska Argentina städas av, sen får vi verkligen ett besked hur vi står oss mot riktigt bra motstånd. Mot oändligheten och vidare!


Handboll är en fantastisk sport!


EE WorldTravel FB puff 16png