Handbollsfredag med matcher som skall avgörasHej alla bloggföljare


Idag (fredag) ska vi få svar.
Vilken placering får Blågult?
Vilka nationer tar sig till  söndagens VM-finaler ?Vad tror våra experter Kjell E Larsson och Björn Kardell?
Se nedan.


Ha en fin fin Lucia fredag.
/RZ
EE WorldTravel FB puff 16png

Kjell E Larsson;


Efter att Ryssland mosat Spanien med 36-26 hade de svenska handbollsdamerna senare i onsdags ödet i egna händer. Seger mot Montenegro skulle fixa spel om VM-medaljerna, men tjejerna var inte bäst när det gällde som mest mot ett taktiskt spelande Montenegro. En svag andra halvlek fällde avgörandet och Per Johanssons gäng kontrollerade i den andra halvleken helt händelserna på planen. Segern på 26-23 var odiskutabel.

I blågult var det endast målvakten Filippa Idhén, inhoppande niometersspelaren Melissa Petrén och alltid målfarliga mittsexan Linn Blohm som kom upp i någon högre standard. Det gäller även i viss mån lagets stora utropstecken, Emma Lindqvist i högerniapositionen. Det svenska anfallsspelet lämnade mycket i övrigt att önska och den inhoppande montenegrinska målvakten Marta Batinovic lurade tre svenska straffskyttar (Bella Gulldén, Nathalie Hagman och Melissa Petrén) ordentligt. Det blev för många missar i den svenska offensiven, där Nathalie Hagman, Jamina Roberts och Hanna Blomstrand aldrig kommit in i turneringen med något vägvinnande spel. Och mot Monenegro hade inte heller Mikaela Mässing det otroliga flytet som mot Spanien.

Montenegro, som i och med segern fixade en OS-kvalplats, drog ner på tempot i sitt anfallsspel, dirigerat av kloka mittnian Milena Raiceviz. Högersexan Jovanka Radicevic är alltid rolig att titta på.

Sverige får nu nöja sig med spel om sjundeplats, när Tyskland väntar tidigt på fredagsmorgonen svensk tid (06.30). Det är 50/50 i den matchen. Om blågult vinner ger det en bättre lottning till OS-kvalet. Räcker det som motivation mot ett motståndarlag som måste vinna för att överhuvudtaget komma till ett OS-kval?

Som väntat blev det Ryssland, Spanien, Norge och Nederländerna som knep semifinalplatserna.

Mycket talar för att det på söndag blir en drömfinal mellan Ryssland och Norge, där jag håller Ryssland som knapp favorit. Det blir en hård batalj – Rysslands både, kraftfulla,  eleganta och snabba anfallsspel mot Norges kompakta försvarsspel och skickliga målvakt i Silje Solberg. Ryssland ska då först avfärda Nederländerna och Norge besegra Spanien. Det låter troligt. Norge får nog lättare med ett ojämnt och intre särskilt taktiskt spelande Spanien än Ryssland får med Nederländerna som verkar ha vaknat till ordentligt med distansskytten Lois Abbingh i fantastisk målform.

Tips, slutställning: 1) Ryssland, 2) Norge, 3) Nederländerna 4) Spanien.

Titelförsvarande världsmästarna Frankrike slutade på 13:e plats…Björn Kardell;


VM går mot sitt "endgame" och finalspelet kommer ske utan Sveriges medverkan. Sverige hamnar efter ett mindre lyckat framträdande mot Montenegro i spelet om 7/8 plats. Något sämre än vi kunde hoppas.
Semifinalerna ska bli häftiga där Norge möter Spanien och Ryssland tar sig an Holland.
NOR-ESP kommer sluta med norskor vidare till final då jag tror att ESP nu har lekt rommen av sig och tappat det fina momentum de haft från starten av turneringen. NOR spelar sitt vanliga spel med ett tempo som bara de klarar av och trots frånvaro av världsspelare så har de ersatt dessa med andra världsspelare som tar plats i en väldigt tydlig spelidé.
RUS-NED kommer säkert bli en mer spännande match och mer fysisk. NED har som tidigare sagts verkligen kommit igång med sin enkla kraftfulla handboll och RUS har en högstanivå som är alldeles glimrande att se på. Jag tror som så många andra att vi kommer få se en final mellan NOR-RUS och det kommer bli en holmgång av sällan skådat slag mellan det norska systemet och Ambros Martin's nya glada Ryssland där till och med deras grå eminens Trefilov är ständigt leende.


Det svenska laget lyckades inte hålla skärpan när det brände till mot Montenegro med bla tre missade straffar mot en målvakt som stod på linjen. (Omöjligt att rädda enligt Claes Hellgren). Bakåt fortsatt bra men brister framåt enligt ovan och som vanligt dåligt spel i övertal, ska det vara så jäkla svårt att träna in enkla varianter som fungerar? Bra spelare finns och vi har kapacitet att slå Tyskland, hamna sjua och få en bra OS-kvalgrupp. Lite tydligare coaching från Sigge och mungiporna uppåt så ska det här gå bra.

HEAT_Logo_byline_Svart_160x100_UtanWWWpng