Heid och Smidje är överens om framtiden

Det går riktigt bra för HK Drotts damer i division I Södra, desto sämre (mycket sämre) går det för kubbens herrlag i allsvenskan.

Inför lite mer än 300 åskådare i Halmstad Arena blev det storförlust mot serieledarna Önnereds HK, som vann med 32-19, efter 15-12 i paus i går.

HK Drott får passa sig och ligger nu efter 14 omgångar nästjumbo. I nästa omgång på lördag eftermiddag väntar hemmamatch mot VästeråsIrsta.

Jag undrar hur HK Drott ska kunna lyckas vända på den här negativa trend?

Laget orkade med att göra endast sju mål i andra halvlek.

****

Jag har tidigare öst beröm BK Heid för en bra säsong så härligt i SHE-ligan.

Jag ser inte hur Göteborgslaget ska missa en slutspelsplats senare i vår.

Nu har klubben gjort klart med 26-årige Annica Smidje, som har varit en av lagets vassaste spelare så här långt av säsongen.

Jag gillar när klubbarna i ett tidigt skede gör klart med spelare och vågar jobba långsiktigt.

I morgon (onsdag) får Norrlandspubliken och Boden Handboll bekanta sig närmare av Smidje som tillsammans med sina lagkamrater besöker Boden Arena.

Läs här nedan klubbens pressmeddelande som kom under tisdagsförmiddagen.

2017-01-12_smidje_i_intervju_med_sr_efter_helltonmatchjpg

Bild: BK Heid.

Annica Smidje, 26 år, förlänger med BK Heid inför den kommande säsongen. Hon har tidigare spelat med Önnered HK och H65 Höör men de senaste åren i BK Heid.

– Jag trivs otroligt bra i klubben och vi har ett fantastiskt gäng. Själv har jag fått en stor roll och med den gjort misstag men också växt med ansvaret, säger Annica Smidje och huvudtränare Camilla Hultgren Dahlberg instämmer:

– Det är väldigt roligt att vår mest rutinerade spelare bestämt sig att fortsätta med gänget. Annica tillför otroligt mycket vilja och kämpaglöd. Jag ser fram mot att se henne utvecklas ännu mer hos oss.

Annica Smidje har under den första halvan av säsongen varit en viktig spelare för BK Heid och har legat bakom många av de poäng laget tagit i år. Efter att de senaste åren mest ha fått agera viktig försvarsgeneral har hon under säsongen också utvecklats enormt i anfallsspelet, mycket tack vare Camilla Hultgren Dahlbergs nya rollfördelning i laget.

Annica Smidje tillför energi, rutin och kraft till laget och står dessutom ofta bakom assist och starkt skytte. Det stora förtroendet från Camilla Hultgren Dahlberg har gett Annica Smidje en nytändning inom handbollen och hon har verkligen visat att hon hör hemma i den högsta serien, både bakåt och framåt.

*****

Bra dag på dig!

Robban "Z"