Idag säkrar H65 Höör finalplats, kvartsfinalavgörande i Champios league och Östeuropa samlar världsstjärnor

Hej!

Jag vill inleda dagens bloggskrivande med att önska alla en Glad Påskafton 2017.

Det blir inte ledig helg för alla, för många är det full fart.

Det spelas inga kval eller slutspelsmatcher i Sverige idag men däremot är det fullt av matcher ute i Europa.

Idag ska (kommer) H65 Höör att säkra en finalplats i Challenge Cup.

Det stundar returmöte i Ostrava och match mot Sokol.

Jag ser inte hur H65 Höör ska tappat greppet?

g2in_17_0953_pdf_cmyk_300_coated_1jpg

28-16 i första mötet och ett stabilt spel av skånskorna. Det kommer att räcka långt även i eftermiddag. Det är jag helt säker på.

Det blir final mot Lokomotiva Zagreb.

Kl: 18.00 ikväll spelar H65 Höör.

****

Vi har i eftermiddag/kväll fyra matcher i Champions League för damer att se fram emot.

Det handlar om returmötet och vi ska få besked om vilka fyra lag som fixar en semifinalplats.

Kl: 16.45 Rail Cargo mot CSM Bucuresti.

RZ-tips: Här kan det bli en rysare! Jag tror till slut att Per Johansson och hans brudar komma att vinna eftermiddagens match. Det gäller att tidigt få en bra start. Bucuresti har fem mål upp på sina motståndare. Det blir semifinal för Bucuresti tror jag.

perjohansson2jpg

Kl: 17.00 Larvik mot Buducnost

RZ-tips: Det känns som att Larvik har ett hopplöst utgångsläge. Förlusten, 31-17, i första omgången blev jobbig. Jag ser inte hur norska laget ska kunna vända på det här? Tyvärr blir det respass av Champions League spelet för den här gången för norska mästarna.

Kl: 17.30 FC Vardar mot FC Midtjylland

RZ-tips: Det är fördel Vardar i den här matchen. Vardar vann med 28-26 i första mötet. Orkar danskorna resa sig? Jag är ytterst tveksam. Det gäller i så fall att Midtjylland snabbt får stopp på Andrea Penezic. Den kroatiska stjärnan svarade för sju mål i första mötet. Jag håller tummarna för Blohm, Jacobsen, Lindén och Thörn.

Kl: 19.00 Györi mot Metz

RZ-tips: Här kommer det att åka av. Vilken fight vi har framför oss. Franska Metz vann hemmamötet med 32-31 och det var drama i 2x30 minuter. Den slovenska stjärnan Ana Gros svarade för tio mål och var svårstoppad. Frågan är nu hur taktiken för Györi blir den här gången?

Norska Nora Mörk gjorde ingen besviken i förra matchen och Mörk svarade för tio mål men det räckte ändå inte för seger. Nu har Györi hemmaplan inför en fullsatt hemmaplan. Ska det avgöra? Jag tror det! Den här matchen tänker jag inte missa!

Du kan se kvartsfinalerna via EHF TV

http://www.ehftv.com/se/

****

Det är inte alla som har en lugn och behaglig påskhelg.

Det pågår handbollsturneringar på flera håll i Europa.  En av dessa är Prag Handboll Cup, 13-17 april och här finns flera Svenska lag.

Kika gärna närmare på hur det går för lagen via arrangörens hemsida:

http://clubzone.phc.cz/?lang=en 

marstanufebruari2017coop1_1jpg

Jag avslutar bloggandet idag med ett inlägg från danska TV2 och tidigare har den danska ligan legat i topp på damsidan men det verkar nu vara vindar mot Östra Europa som drar.

Profiler forlader den danske liga til fordel for østeuropæiske klubber. Ifølge spiller og ekspert er det et spørgsmål om penge og ambitioner.

Nederst kan du få overblikket over, hvem der i år forlader den danske liga til fordel for østeuropæiske klubber.

Engang var den danske liga stedet for de største kvindelige håndboldspillere, hvor navne som Bojana Popovic og Cecilie Leganger vandt Champions League-titler for danske klubber.

Sådan er det ikke længere; nu søger profilerne i stedet mod Østeuropa. Den seneste i rækken er Nathalie Hagman. Hun stopper i Nykøbing Falster efter denne sæson, og ifølge TV 2 SPORTs oplysninger skifter hun til den rumænske storklub CSM Bucuresti. De forsvarende Champions League-vindere - og netop dén turnering har stor betydning, fortæller en tidligere udlandseventyrer.


Ta hand om dig!

Trevlig lördag!

Dags för kaffe nu!

kaffejpg

Robban Z

bohuscup_1png