Jämna matcher ikväll i Handbollsligan? H65 Höör vinner ikväll och ska Hagman ösa in mål?

I Handbollsligan har vi en superonsdag framför oss. Fem matcher och min undran är om Hammarby IF HF ska svara för kvällens överraskning och besegra svenska mästarna IFK Kristianstad i Eriksdalshallen?

Vi har ett intressant  Skånederby i SHE-ligan mellan H65 Höör-Kristianstads HK.

I Stockholms Handbollförbunds juniorserie har vi ett toppmöte i Nacka Bollhall när Nacka HK möter Rosersbergs IK Handboll.

I går fick vi alla ”Stockholmare” en rejäl slev av snöfallet och för alla barn och ungdomar kom nederbörden en vecka försent.

uppladdningsbuffpng

Tillbaka till Handbollsligan.

Fem matcher i afton och det är flera intressanta matcher.

Kl: 19.00 Eskilstuna GUIF-HIF Karlskrona

RZ-tips: Kvällens mest  ointressanta match. Jag tror att Eskilstuna GUIF kommer att enkelt besegra Karlskrona.

Kl: 19.00 Hammarby IF HF-IFK Kristianstad

RZ-tips: Om vi kikar i tabellen ska det här sluta med en tvåa. Nu är verkligheten annorlunda. Hammarby är på jakt efter poäng och frågan är om motivation slår klass ikväll? Jag blir inte överraskad om Bajen vinner. Ett 08-lag i medvind är livsfarliga. Å andra sidan visade IFK Kristianstad Europaklass när laget vann i helgen i Champions League. Jag har IFK som favoriter men garderar med en etta.

Kl: 19.00 IFK Skövde HK-Alingsås HK

RZ-tips: Om IFK Skövde HK får till sitt spel kan det bli en hemmaseger. IFK Skövde HK har överraskat tidigare. Jag tycker att på papperet har AHK en bättre uppställning. De gäller i praktiken att få till det också. Här blir det bortaseger.

Kl: 19.00 Ystads IF HF-Redbergslids IK

RZ-tips: Kvällens jämnaste match?
Två lag som spelar med ett bra självförtroende just nu. Det ska bli spännande att följa kvällens match. Jag tror att det blir riktigt jämnt. Det kanske blir målvaktsspelet som kommer att avgöra?

Kl: 19.15 HK Malmö-LUGI HF

RZ-tips: Tabellettan LUGI HF tror jag kommer att få bekänna färg ikväll. Jag blir inte överraskad om Malmö vinner. Ett prestigemöte och jag vill inte tro att LUGI HF kommer att  ställa in skorna i Baltiska Hallen.

****

marstanufebruari2017coop1jpg

I damernas SHE spelar formstarka H65 Höör.

Prestationen den gångna helgen med vinst i Cupvinnarcupen imponerar. Frågan är om H65 Höör har hunnit samla ihop sig inför kvällens Skånederby?

Det tror jag och satsar ett par hundralappar på H65 Höör. Kristianstads HK är inget dåligt lag men ikväll blir det att vända hem med en förlust i bagaget.

****

Jag ska ta mig till Nacka Bollhall ikväll och spela juniormatch i Stockholms Handbollsförbunds seriespel.

Nacka HK mot Rosersbergs IK. Ettan mot tvåa i tabellen.

Båda lagen förbereder sig inför kommande USM steg 4 25-26 mars.

Nu kommer inte båda lagen att gå med ”bästa laget”. Det vet jag redan nu. Här gäller det att lufta alla spelare.

****

I danska damligan ser jag fram emot en jämn kamp mellan FC Midtjylland mot Nyköping. Det är klart att FC Midtjylland vinner grundserien och frågan är ikväll hur många mål Nathalie Hagman ska göra för sitt Nyköping? Hagman är i en hyfsad bra form.

Ha en härlig onsdag!

Kör försiktigt!

Robban ”Z”

eckerolinjen_handbollsweekend_1024x768_1jpg