Johan Zanotti; Glenns guttar vinner VM-guld och "Frankrike vill åka hem"

Vilka härliga semifinaler och framför allt Sveriges prestation vi fick uppleva. Din analys efter fredagens spel?

-Min analys av matchen är nog ganska enkel. Just nu spelar Sverige med ett stort självförtroende och med en insatts som ger signalen "vi tar inga fångar". Jag ser också en tydlighet i spelet, där sakerna, dvs. spelplanen verkar följas. Sveriges spel är inte något revolutionerande, utan snarare simpelt med grund iden att varje spelare gör det dem är bra på... Sen är ju Palicka jävligt bra på att rädda bollar och det är något som är riktigt bra... som grund!

HEAT_Logo_byline_Svart_160x100_UtanWWWpng

Nu ska det avgöras. Vad har vi för matchbild att förvänta oss, tror du?

Jag är säker på att Sverige kommer få möta ett Danmark som vill sätta käppar i hjulet på Sveriges flow i försvar och Anfall. Jag är övertyga om att Danmark kommer spela växelvis 6 mot 6 för att byta till 7 mot 6. detta för att störa Sveriges fina rytm. Mikael Hansen visar i semifinalen att han har steppat upp och kommer ge bära sina lagkamrater i matchen och spelar han på den nivån mot Sverige komma det krävas mycket av försvaret och Palicka. Sverige vill nog bara få igång matchen, de tror på hela sitt koncept, sitt spel, sitt team...det sprudlar så mycket energi från alla håll. Jag är säker på att Sveriges spelplan kommer vara den samma som i alla matcher. Gottfridsson styr och heller spelplanen och resten fyller sina roller.

Detaljer i spelet som kan bli avgörande?

-En detalj som blir spännande att se är om det kommer läggas tryck på Gidsel, så hans kolleger bredvid måste hjälpa vilket kommer ge utspel eller inspel/genombrott. Den kampen kan Carlsbogård/ Claar vinna...och skapa övertag!

-Kan vi på detta sätta öppna upp de danska försvarszonerna kan det ge Møllgaard mycket, alltför mycket meter att täcka upp eller "rädda"...

Och till sist. Vem vinner bronsmatchen och vem vinner VM-guldet och varför?

-Bronsmatchen vinner Spanien, Frankrike vill åka hem... Guldet vinner Glenns guttar!

 

Vi får se om Johan Zanottis tankar kommer att infrias.


Hlsinglands_Sparbankjpg