Johan Zanotti; Linus Persson en stor överraskning

Svensk seger 32-20, och ett stabilt intryck. Vad är dina intryck från tolvmålssegern mot Nordmakedonien?

-Mitt intryck av matchen var att "gameplanen" var mycket tydlig och att alla spelarna följde den- de skulle springa med Nordmakadonien oavsett om de verkligen försökt dra med tempot- det var huvudregeln. Sveriges Snabba avkast var riktigt skoj att se, med Gotte som drivande quarterback från sin position i uppspelet!

Spelare som du blev positiv överraskad av?

-Linus Persson

Chile väntar i nästa omgång, lördag kväll. Vad tror du att vi får se för matchbild, något i taktiken som Sverige borde ändra på?

-Tror och tänker att Glenn och Boquist tänker mer i banorna att utveckla och jobba vidare med grundtanken. Våga sätta trycket ännu hårdare och oftare- kanske våga chansa mer, våga slå en 50/50 passning...sånt som blir avgörande i en eventuellkvartsfinal.

Övriga intryck från övriga grupper där det har spelats matcher?

-Otroligt besviken över Korea som sänder ett B-lag, men anledningen är fullt förståelig. Har sett de flesta matcher och känner inte att det kommit några direkta intryck, förutom kanske Frankrike, detta baserat utifrån en match, som tydligt visa att det är ett nytt Frankrike, ett Frankrike med energi, power och kollektivt spel som de inte var i närheten av under Didier Dinar...

Hlsinglands_Sparbankjpg