Johan Zanottis tankar och funderingar inför VM i från Egypten

Johan Zanotti har fått några frågor att fundera på inför kommande VM i Egypten.

Bragden i Kairo 1999 med ett Svenskt VM-guld och 21 år sedan.

Vad tror du att vi kan förvänta oss på Sverige inför kommande VM?

Ett nytt VM-guld, ett misslyckat mästerskap eller?

Hlsinglands_Sparbankjpg

- Jag tror vi kan förvänta oss ett nytt Sverige, ett ungt svenskt lag...som kommer göra riktigt bra saker, riktigt konstiga saker…men ett lag som vill visa att de kan och kommer vara med på allvar...har en känsla av att det blir något av en ny resa.

Ny förbundskapten i norrmannen Glenn Solberg. Dina förväntningar på honom och vad tror du att vi kommer att få för svenskt spel under mästerskapet?

 - Mina Förväntningar på Glenn Solberg är att han tar med det som Kristian byggt upp, men jag förväntar mig Också att han sätter sin prägel på hur saker ska vara och se ut. Glenn Solberg är en tydlig ledare/Tränare, med tydliga ramar och det förväntar jag mig att vi kommer att få se. Jag tror att vi kan förvänta oss ett "nytt" Sverige - dock inga stora förändringar i grundprincipen. Grundtanken med bra försvar, 6-0 och mål på kontring som hög prioritet. Men jag tror att det kommer bli ett mer "genomdrivet" tryck, med snabbare process från erövring av boll till etablerat anfallsspel, dvs. Motståndaren kommer inte få lika mycket tid att komma i position i försvar. Den största skillnaden tror jag kommer vara i "snabba avkast" där är jag säker det blir stor skillnad. Anfallsmässigt ser jag ett mer uppstyrt Svensks spel, där Förbundskapten Solberg styr det hårdare än Kristian gjort. Jag tror vi får se färre spelöppningar - i grund och botten tror jag på ett tydligare/mer uppstyrt spel.

Den internationella utvecklingen teknisk och taktisk går i rask fart i hela världen.

Vad tror du att vi eventuellt kommer att få se för typ av handboll i detta mästerskap?

- Tyvärr tror jag att 7-6 spelet får mer plats i detta Mästerskap. Speciellt från de "mindre" bra nationerna. Istället för att de länderna, tidigare jobba med 3-2-1 jobbar de nu med 7-6 för att möjligen stressa de "bättre" nationerna. Jag tror/hoppas på att fler länder kommer spela 5-1, då detta är bästa, i mitt tycke, vapnet mot 7-6 ... men jag tror även att fler länder jobbar med offensiva tendenser/alternativ försvarsmässigt.

HEAT_Logo_byline_Svart_160x100_UtanWWWpng

Svenska spelare som du har stora förhoppningar på under mästerskapet?

- Svenska spelare som kommer att visa upp sig tänker jag kan bli Claar, Alfred och Sandell...sen har jag fightern Bergendahl ... sist in men största krigarhjärtat!

Om nu inte Sverige vinner VM-guld, vilka nationer tror du har förmågan att vinna VM-guld och din VM-guld favorit?

- Jag hoppas verkligen Kroatien får ta Guld...Duvnjak är förtjänt att få lyfta Guldet...

Ja, vi får se vad och hur Johans funderingar kommer att stämma in under VM.
Intressant är det  till  100 %.

Robban Z

RZ kepsJPG