Kommer "CK" att ta över efter Frisk? Skånelas damer spelar stabilt just nu och gav GT Söder ingen chans

Måndag morgon och vi noterar vecka 47.

Det var som det ska vara   en intensiv handbollssöndag.

Kan det vara så enkelt (självklart) att vi placerar Christer ”CK” Karlsson, som ny tränare för Skövde HF nästa säsong?

Jag vet inte om jag är ute och ”cyklar" men jag har mina aningar att det kan bli så.

den-swe_newsjpg

I går kväll lades det ut på Facebook ett videoinlägg och intervju med Christer ”CK” Karlsson, där den norska reportern intervjuade Fredrikstadstränaren efter segern mot Storhamar.

Christer Karlsson informerade i torsdags klubbledningen att han väljer att sluta som ansvarig tränare efter den här säsongen och i fredags informerade Christer Karlsson spelarna.

I intervjun sade Christer Karlsson att han vill fortsätta som tränare.

Det får mig att fundera om det kan vara så att kontakt är tagen med Skövde HF, som i förra veckan gick ut med beskedet att klubben inte har för avsikt att förlänga med nuvarande tränaren Magnus Frisk, som har varit ansvarig för Skövdes damer i 24 säsonger.

Vi lär få ett besked om det här inom de närmaste dagarna, tror jag

En vågad gissning (av mig) är det inte osannolikt att tro att Christer ”CK” Karlsson blir ny ansvarig tränare för Skövde HF.

https://www.facebook.com/nettradio/?hc_ref=ARQOYQV9Y2sVOpVe-MkquXoWSM-XmE5KvYcy1tMp1nS07XqWRWW9uwUw_a6RbzxR-SM

Magnus Frisk 2jpg

En liten kuriosa från mig.

Finns det en koppling mellan Christer Karlsson och rött/vitt?

Jag skulle kunna tro det. Tidigare har CK varit engagerad (i många år) i BK Heid som bär rött och vitt. Norska Fredrikstad bär som bekant röda och vita tröjor och det kanske blir det rött och vitt i fortsättningen?

Handbollsflickorna från Skövde har röda och vita matchtröjor.

****

I damallsvenskan spelade Skånelas damer stabilt på hemmaplan mot GT Söder. Märstalaget vann med 24-18 och jag följde matchen från läktaren. Det var klasskillnad och ett piggt Skånela gav aldrig sina motståndare en chans.

Uppförsbacke (rejält) nu för GT Söders handbollstjejer.

Kul att se Skånelas Martina Wedin Ohlsson, som har varit borta i två säsonger efter en allvarlig knäskada. Tre mål från hennes händer och här har Skånela fått förstärkning på niometers.

Kungälv hade inga bekymmer med AIK och vann i Solnahallen inför drygt 90-talet åskådare med 30-24.

Spårvägen trodde jag skulle besegra Eskilstuna GUIF på hemmaplan men så blev det inte. Gästerna vann med 32-22 och mer än så vet jag inte om matchen.

Jag kikade in på Spårvägens hemsida och det var knapphändig information:

Näe, det blev ingen ny skalp! Eskilstuna Guif var "Nya" Spåret övermäktigt denna söndag! 1-0, 2-0, sedan tog det slut!

Mer text under kvällen! (från Spårvägens hemsida)

****

I Norra damettan har fjolårets succélag Enköpings HF stora bekymmer att få till det. Inför hemmapublik kunde VästeråsIrsta överlägset besegrade EHF med 40-16 och Enköping är nästjumbo i tabellen och det tror jag inte att lagets förväntningar var innan seriespelet började men det är klart. Det återstår mer än halva säsongen och mycket kan hända.

Rimbos bortaseger mot hälsingelaget Arbrå HK med 22-19 vilket innebär en sjunde plats och andrum till lagen under det negativa strecket. Starkt att vinna på bortaplan, tycker jag.

****

Det var allt för nu!

Spännande vecka väntar oss alla. Det ska bland annat bli intressant att följa lottningen i de olika Europacuperna och se vilka motståndare som väntar H65 Höör, Boden Handboll och Kristianstads HK.

Ha en bra dag!

Robban Z

marstanu februari 2017 coop 1jpg