Lazarov håller inte vid 40 års ålder, enligt "Kaka" Kardell

Bloggens VM-expert Björn " Kaka" Kardells funderingar och eftersnack efter Sveriges premiärvinst.

Bjrn Kardell ny bildjpg

Svensk seger 32-20, och ett stabiltintryck. Vad är dina intryck från tolvmålssegern mot Nordmakedonien?

-Lazarov håller inte vid 40 års ålder mot ett hårt jobbande svensk försvar, och just det försvaret gjorde starkast intryck på mig. Sen var det ett ord till som fastnade och det var "bollsläpp", vilket det diskuterades i sändning om att Glenn prioriterade. Sverige lyckades hålla ett högt bolltempo med få tekniska fel både i kontringsfaserna och i uppställt spel, vilket bäddade för många hål i det Nordmakedonska försvaret. En mycket lovande början för de blågula.

Spelare som du blev positiv överraskad av?

-Ser inte franska ligan så mycket så jag blev positivt överraskad av Linus Perssons försvarsspel. Sen går det ju inte att komma undan att Wannes hysteriska målform håller i sig och jättekul för Carlsbogårds självförtroende att få lägga så många assist i poängpåsen.

 

Chile väntar i nästa omgång, lördag kväll. Vad tror du att vi får se får matchbild, något i taktiken som Sverige borde ändra på?

-Jag tror vi får se i stort sett samma matchplan från Sveriges sida både bakåt och framåt, Chile söker också mycket M6. Möjligen lite fler spelare som vädras, nya K6 i startuppställningen?

 

Övriga intryck från övriga grupper där det har spelats matcher?  

-Som varande den enda "expert" i världen som tror på Frankrike kan jag känna mig nöjd efter halva första omgången men för att floskla till det lite: Tiden tas i mål ;-)

Hur tänkte Sydkorea? Skickar sitt juniorlag till VM. In your face Mr Moustafa!

Kul för Andy Schmid att få vinna en VM-match och tråkigt för min favorit Artsem Karalek, M6 i Vitryssland att de med sitt oavgjorda resultat mot de statslösa ryssarna nu faktiskt riskerar att missa Main Round.

HEAT_Logo_byline_Svart_160x100_UtanWWWpng