Målvaktsveteranen Lundin var omutbar

Jag har ett gått råd till hela det Svenska  laget när spelarna och ledarna under tisdagen vaknar upp

Sträck på er.

I går svarade det blågula handbollslandslaget för en bra prestation.

Att i 2 x 30 minuter pressa de regerande olympiska mästarna är skickligt gjort och jag är imponerad över insatsen från Blågult.

Jag är stolt att vara svensk handbollsnörd.

Jag är också stolt som handbollsbloggare att få skriva dagens blogg.

Det var egentligen bara ett bekymmer i gårdagens match.

Den förbannat duktige och ”levande väggen” Niklas Landin, var omutlig i det danska målet och svarade för en helt fantastiskt bra genomförd match.

58 % i målvaktsräddningar är inte dåligt. Det är ju riktigt bra.

Applåder till Lundin. De övriga i danska laget tycker jag var mänskliga och här blev jag inte lika imponerad.

Jag kan inte säga att det var dåliga svenska avslutningar. Nej, det var helt enkelt en suverän Lundin som var på ett strålande målvaktshumör.

Jag tror att den svenska taktiken höll till nästan 100 %. Det var små marginaler som avgjorde.

Sveriges försvarsspel höll en hög internationell klass. Den här gången inga röda kort. Det var mycket snabba svenska fötter som ständigt satte press på den danska offensiven.

Det blev en ett nordiskt derby som jag hade hoppats på. Tufft, tätt och spelskickliga lag som spelade mot varandra. Det var bara ett bekymmer och det var att Danmark snuvade oss på båda poängen.

Jag undrar om någon hade protesterat om matchen hade slutat oavgjort?

Spelmässigt tycker jag Sverige gör en stabil insats. Det fanns flera positiva idéer i spelet som får mig att andas optimism och jag hoppas även det Svenska landslaget gör det i fortsättningen av VM-turneringen.

Deppa inte ihop för länge.

Det var riktigt nära igår till en VM-skräll.

I morgon (onsdag) är det en ny match och då väntar Qatar.

Det gäller nu att ladda om batterierna och jag hoppas att vi får en fortsatt positiv trend.

Nu väntar ett helt annorlunda handbollsspel och de regerande VM-silvermedaljörerna, som idag spelar mot Argentina och jag tycker inte att Qatar har övertygat så här långt.

Jag hoppas att Blågult är förberedd.

Den svenske förbundskaptenen Kristján Andrésson vet numera hur det känns att förlora en match i ett mästerskap. Det ingår i jobbet men jag är övertygad om att han kan få ny energi till hela laget och det redan i morgon mot Qatar.

Här ska inte handduken kastas in.

Jim Gottfridsson var som en svensk general i det svenska anfallsspelet och den rollen får han gärna fortsätta att bära på i VM.

AccorHotels Arena i Paris samlade drygt 14 000 åskådade – inte dåligt och VM i Frankrike är så här långt ett bra publikevent alla kategorier

Danmark-Sverige 27–25 (14–10)
Målgörare: Danmark: Mikkel Hansen 8 (4 straffar), Kasper Söndergaard 4, Casper U. Mortensen 3, Henrik Möllgaard 3, Henrik Toft 3, Hans O. Lindberg 2, Morten Olsen 2, Niklas Landin 1 (i tomt mål), Magnus Landin 1.
Sverige: Niclas Ekberg 7 (1), Albin Lagergren 5, Jim Gottfridsson 4, Jerry Tollbring 3, Andreas Nilsson 2, Jesper Nielsen 2, Mattias Zachrisson 1, Simon Jeppsson 1.
Priset till matchens Lirare: Niklas Landin, Danmark (målvakten).
Utvisningar: Danmark: 4 x 2 minuter, Sverige: 3 x 2 minuter.
Domare: Oscar Raluy Lopez och Angel Luis Sabroso Ramirez.
Publik: 13 850 (Accorhotels Arena i Paris)

Ha en bra tisdag!

Robban ”Z”