Mycket handboll denna tisdag

Hej och bra tisdag på dig.

Rosersbergs IK, nykomlingar i den östra damtvåan är nya serieledare. Detta efter vinst i toppmötet med Uppsala HK i söndags i Rosershallen. 33-31 slutade den målrika matchen. Uppsala HK var inför matchen obesegrad.

den-swe_newsjpg
Ungdomlig entusiasm bidrog till Rosers vinst. Bland kreativa spelare, enligt uppgift var Emma Berg, Jonna Lindgren och Cornelia Gerger Ripman. Läs mer på www.sigtunabygden.se
****
Det ska lottas under veckan i de olika cuperna och även lottning sker idag för det Svenska U20-damerna inför sommaren (2018) VM i Ungern 1-15 juli. Först ska det spelas ett VM-kval i mars och jag utgår att Blågult fixar kvalet utan bekymmer.
Lottningen sker idag kl: 11.00
http://www.eurohandball.com/article/29615

2017_wehfc_potsjpg
****
På torsdag (23/11) ska vi får reda på vilka gruppmotståndare som väntar våra regerande Svenska mästare H65 Höör. Jag noterar att det finns tre norska lag. Larvik, Vipers & Byåsen. Det är första gången sedan säsongen 2008/09 som Norge inte har något lag representerat i Champions League fortsatta slutspel. Vad kommer det att få för konsekvenser för norsk damhandboll mån tro?
****
I kväll (läs tisdag) kommer Rosersbergs IK:s MV-tränare Per Lundberg och ett 70-tal nyfikna åhörare att få uppleva en inspirationskväll med målvaktstränaren Fikret Handan i Rosershallen, Rosersberg.

Ett kärt ämne som engagerar. 

 ****
I nya arenan i Eskilstuna är det ligamatch. Eskilstuna GUIF tar emot Hammarby IF. Läge för en spännande match? Ja, varför inte!
Martin Dolk, Hammarbys trotjänare tror på en rolig match, enligt klubbens hemsida.
Matcherna mellan Hammarby och Eskilstuna Guif brukar bli såväl hårda som tempofyllda. Martin Dolk tror att tisdagens möte i nya Stiga Sports Center kommer bjuda på något liknande:
– Det blir ofta mycket fart och fläkt när vi spelar mot varandra, samt lite mer teknik än ”brunk”-handboll, säger han.

indexjpg
Ja, det blir ännu en intensiv handbollstisdag.

*****

En kuriosa. Idag är det 40 dagar kvar på 2017, sedan väntar nytt år!

Ha det gott!
Robban Z

img_2928jpg