Nu drar SHE-ligan igång igen och "tack för mig i Rosersbergs IK"

Hallå, där!

Fyra dagar kvar till julafton 2017 och ikväll onsdag är det start på nytt av damernas SHE-liga efter ett par veckors speluppehåll med anledning av VM i Tyskland.

Fyra matcher spelas ikväll.

Dagens blogginlägg är lite annorlunda en normalt. Det är inte ofta det händer att jag skriver om mig själv, men idag är det ett undantag och det beror på att jag efter 43 (fyrtiotre) verksamhets år lämnar min moderklubb med omedelbar verkan (läs längre ned).

julaffisch_a3jpg

Tillbaka till kvällens SHE-matcher och kul att serien drar i gång igen.

Det ska spelas ett par matcher innan alla ledare och spelare får en välbehövlig julvila.

Kristianstads HK – Skövde HF

RZ-tips: Här tror jag det kan bli jämnt. I förra veckan spelade Skövde mot H65 Höör och föll på bortaplan. Ikväll gäller ny turné till Skåneland. Hemmalaget är mina favoriter till seger men Skövde kanske lurar i vassen?

Skara HF – Önnereds HK

RZ-tips: En äkta streckmatch i den nedre halvan. Det borde vara fördel Skara HF och hemmaplan. Det kan mycket väl bli en jämn tillställning. Vi får se men jag spikar en etta på kupongen. Jag kanske får fel?

Skuru IK – LUGI HF

RZ-tips: Kvällens höjdarmatch och den ska jag tillsammans med min tränarkollega Per Lundberg se. Här har jag stora förväntningar på att det ska bli en bra match. Jag håller Skuru IK som favoriter. Skuru IK har försprång med tre poäng till LUGI HF. Jag tänkte passa på ikväll att överlämna en julklapp till Hanna Åhlén (men säg ingenting till henne). Hemmaplan avgör, tror jag!

BK Heid – Team Eslöv

RZ-tips: Här är det ytterligare en match där jag tror att hemmaplan avgör men oj, vad den här matchen har en viss betydelse i tabellen. Nästjumbon Heid mot jumbon Team Eslöv. Jag tror att vi inte behöver att förväntningar att det blir skönspel. Nej, jag tror istället att det handlar om engagemang och ett spel som innehåller hjärta före hjärna om ni förstår vad jag menar.

Det sägs att en tabell inte ljuger och så är det men borde inte BK Heid med det spelarmaterial som klubben tillhandahåller ha en bättre tabellposition?

Det blir jämnt skägg i Heidhallen i afton, var så säkra!

Och nu till det jag skrev i början av dagens blogg.

Jag har alltid brunnit för Rosersbergs IK (där är min moderklubb) sedan 43 år tillbaka. Jag har fått vara med och se klubbens utveckling. Jag har fått vara med om många händelserika minnen (upplevelser). Finalspel i Eriksdalshallen med Rosers F83/84 och F98/9999, utdelning av årets ledare i Sigtuna Kommun år 2000  till ett spännande USM-final avgörande 2016 i Malmö med ett shoot out drama och en silverplats.

Jag började i klubben som tioåring och blev direkt frälst av att bli föreningsdomare. Jag har alltid tyckt om ledarskap och blev tidigt ungdomstränare. På den tiden (mitten på 70-talet) fanns inte miniplan spel. Nej, det handlade då om internhandboll, sedan blev det spel ”utanför Rosersberg”.

Verksamheten har större delen av karriären bedrivits i Råbergshallen (en hall med 36-18 meter) och hade ingen stor läktare. Med min gode vän (Jimmy Petersen) byggde vi en cafeteria och sittplats ytor vid läktaren på kortsidan, sedan har hallen byggts på med en läktare på långsidan. I hallen har åskådare suttit som apor i hallen för att få plats.

Det har alltid funnits ett engagemang och driv hos mig i Rosersbergs IK (Handbollen).

År 2010 byggdes Rosershallen, bara ett par meter från Råbergshallen. I samma veva förstod jag att nu kommer klubben att kunna utvecklas och jag minns invigning i Rosershallen, då Hammarby och Eskilstuna GUIF kom på besök (jag tror du förstår vem som ligger bakom denna event) och spelade, sedan har det spelats landskamper, landslagsturneringar, klubbar från Finland/Norge/Danmark som har legat på träningsläger och en himla massa USM-spel m.m.

FA_RosersJPG

Jag har alltid haft inställningen att man i första hand ska jobba in pengar för att kunna bedriva en bra verksamhet och jag är ingen fan till att sälja saker (om inte lagen själv vill det).

Den 30 oktober 2017 fick jag besök hemma oss mig av Rosersbergs IK föreningsstyrelse Anna Kalles + några till ledamöter och från en blixt från en klarblå himmel meddelade hon att jag stängs av som ledare/tränare i sex månader med omedelbar verkan.

Jag har förbrukat min roll som ledare, sades det och det handlar om att jag har skrivit under ett avtal med Sigtuna Kommun, som jag inte får göra, enligt klubbens stadgar.

Det handlar om ett avtal där RIK Handboll får intäkter för utfört arbete (helgstädning). Det ska noteras att RIK Handboll (styrelse) har alltid varit informerad men klubbens föreningsstyrelse menar något helt annat.

Jag har bett om ursäkt att jag har skrivit på avtal (som jag inte får göra) å andra sidan har jag gjort det av välmening och att klubben (handbollen) ska få en stabil ekonomi.

Efter beskedet från klubbens föreningsstyrelse (enhälligt beslut) gick man ut och informerade lag/föräldrar som jag tränade och informerade att ”Robban har blivit avstängd” – och inget mer.

*Har du har hört att Robban har fått sparken.

*Har du hört att Robban har förskingrat pengar och att det kan handla om sexuella trakasserier.

Det finns en rad djupa konsekvenser med en rad olika rykten.

Ingenting av detta stämmer.

Det finns inte i min värld.

Åter igen. Jag brinner med mitt engagemang och har alltid haft som mål att kunna skapa förutsättningar för att alla ska kunna lyckas.

Att påstå att jag skulle ha sextrakasserat någon är helt upp mot väggarna. Det finns inte på kartan hos mig.

I förra veckan meddelade jag RIK Handboll, spelarna och berörda föräldrar att jag inte vill vara kvar längre och det är helt mitt egna beslut. Jag känner inte stödet till 100 % från RIK Handboll och definitivt inte till Rosersbergs IK:s föreningsstyrelse.

Ett mycket känslomässigt möte. Det är mitt 39:e lag (inte bara Rosersbergslag) som jag har tränat sedan starten 1976, lägg sedan till fem olika Upplandslag och att jag fått vara med olika blågula landslag på ungdomsnivå.

Jag kommer att sakna min tränarkollega (parhäst) Peter Blom, och så många minnen och fikastunder vi har haft tillsammans och planerat. Bilden här nedan är hämtat från vårt träningsläger i Kramfors där laget får skola om sig till hockeyspelare med duktiga domare.

DomareJPG

Det är oerhört många roliga minnen som ploppar upp. Framgångsresan med olika lag, att få jobba med duktiga individer som senare går vidare i olika handbollskretsar och att få höra i olika medier att spelare kommer från Rosersbergs IK m.m. är det bästa betyget om ett bra ledarskap.

Vinnande ledargngjpg

Bild: Från det historiska JVM-guldet augusti 2010 på Dominikanska republiken.

Jag älskar att stå i ”handbollsfabriken” och producera fram duktiga som spelare som ska gå vidare. Det har alltid varit för mig en mellanstation att få träna/spela i Rosersbergs IK Handboll. Å andra sidan finns det förutsättningar (om klubben vill) att kliva upp i seriesystem men det blir nu utan mitt engagemang.

Jag minns den Svenske före detta och framgångsrike förbundskapten Bengt ”Bengan” Johansson och hans minnesvärda föreläsning inför hundratals besökare i Råbergshallen fick Rosersberg på kartan. Jag behöver inte tala om vem som låg bakom detta event.

Nu får andra ha sina uppfattningar.

Jag vill inte att det ska spekuleras en massa goja.

Handboll kommer det alltid att spelas. I skrivande stund ligger Rosersbergs handbollsdamer på andra plats i tvåan (nykomlingar) och har goda möjligheter att ta klivet upp till div. 1. Det hade varit roligt att få vara med på resan! I Grekland i augusti månad på träningslägret med laget sattes det upp spännande målsättningar….och förövrigt ett av mååååååånga roliga minnen som jag har fått vara med om.

Ett annat roligt minne jag har, är det nära samarbete jag hade (har fortfarande) med Eckerö Linjen och där RIK Handboll (alla lagen) i flera år arrangerade träningsläger.

Vad händer nu i framtiden för mig?

Jag är inte bekymrad över framtiden. Den som lever får se.

Jag finns till handbollens förfogande om det behövs – dock inte i Rosersbergs IK.

Mycket trist och vad som händer med Rosersbergs IK vet jag inte.

Jag bryr mig inte om det just nu.

Många förknippar mig med Rosersbergs IK Handboll och det är roligt.

Det kanske kommer fram en ”ny Robban Z”?

Jag vet att jag har gjort en massa bra saker för Rosersbergs IK under alla dessa år. Det kommer jag alltid att bära med mig. Skulle jag nämna allt. Ja, då skulle listan bli riktigt lång. Det är bättre att andra får komma på vad jag har gjort och inte gjort.

Jag är inte felfri och det är ingen.

Jag tror på engagemang och vågar vara kreativ.

Nu är det några (personer) som har släckt lågan för mig.

En sak är säkert. Jag kommer en dag sätta hårt mot hårt.

Bst i Sthlm 2014 rzJPG

Foto: Finalvinst i Stockholmsserien i Eriksdalshallen mot Åkersberga HK.

”Våga misslyckas för att lyckas.”

De finns de ledare (människor) som inte vågar göra någonting men älskar när någon annan gör fel. Det är inga personer som ligger mig närmast.

Tänk positivt i morgon kan det vara försent.

Tack alla ledare, spelare och föräldrar som jag har fått jobba med under dessa 43, 43, 43 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43,43, 43, 43, 43, 43, 43, 43, 43-åren i Rosersbergs IK.

Ha en bra dag!

Vi kanske ses i Nacka Bollhall ikväll?

Kaffebreak nu!

Robban Z

img_3869jpg