OV;s sköna seger, späckat program ikväll och UHK:s miss kan kosta mycket...

Hallå där!

Vi laddar upp för en ny och intensiv handbollshelg.

Redan ikväll (läs fredag) är det ett späckat program. Sju elitmatcher spelas. Bland annat har vi ett toppmöte i SHE-ligan mellan IK Sävehof mot Skuru IK och Skånederby i Lund när LUGI får besök av Svenska mästarna IFK Kristianstad i Handbollsligan.

Jag vill först backa tillbaka till gårdagen.

Klapp klapp Sknela 160x150mm allmn EL kurvorjpg

Det tog nio (9) omgångar innan nykomlingarna OV Helsingborg säkrade säsongens första vinst. Inför drygt 800 åskådare i fina Helsingborgs Arena besegrades HIF Karlskrona med 31-26 och det var ett lagbygge som avgjorde.

Förr eller senare måste en seger komma för OV-laget och igår kom den. Helt rättvist om någon frågar mig.

Vi får se nu om OV Helsingborg får den boost som krävs för att vinna flera matcher. Självförtroendet tror jag knappast blev sämre i går kväll för OV.

Solnalaget Ricoh är nu det enda lag som är utan poäng i Handbollsligan och jag har inga större förväntningar på att laget ska vinna ikväll i Solnahallen. Formstarka HK Malmö gästar och jag skulle bli högst överraskad om Ricoh vinner.  

HK Malmö har inte råd att ”bara ställa ut skorna”.

I Lisebergshallen möts Redbergslids IK och IFK Skövde HK. Jag vill tro att hemmaplan kommer att avgöra och RIK kan inkassera två poäng men det kommer att krävas ett hårt arbete.

Hammarby IF HF har en lång resa till kvällens bortamatch. Ystads IF väntar och Stockholmarna är långt ifrån favoriter. Nej, den här matchen kommer YIF att vinna.

Om jag hade tid ikväll hade jag gärna åkt till Stig Arena i Eskilstuna. Det finns anledning att tro att det kan bli en tät och jämn match mellan Eskilstuna GUIF och Alingsås HK. Jag svårt att tippa utgången. Nu är jag en fegis och helgarderar och vill bortsett från resultat hoppas på att det blir en ”publikmatch”.

I Arenan i Lund är det ett klassiskt Skåne-derby. LUGI HF mot IFK Kristianstad. En match som kan sluta precis som helst. Att IFK har flera SM-guld bakom sig är bara historia. Nu gäller det ”här och nu”.

Jag missar matcherna som visas på CMore.

För undertecknad väntar samling och träning med Upplandslaget F03 i vackra Rimbo. 2018 väntar Sverigecupen för denna årgång.

dFy JUL showroom 2017jpg

****

I SHE-ligan spelas det två matcher.

Bodens damer ska göra en enklare tripp till Kristianstad, men någon enkel match tror jag inte Boden får uppleva. Nej, det kommer sannerligen att smälla mot ett oerhört formstarkt Kristianstads HK.

Skånelaget är i mina ögon skyhöga favoriter till en ny skalp.

Boden får ägna mycket tid i afton att ”försvara sig”.

I Partille Arena har vi ett spännande möte att se fram emot. IK Sävehof mot Skuru IK. Statistiken talar för Sävehof seger men det är bara historia. Jag tror att målvaktsmatchen kommer att bli avgörande. Två starka defensiva lag ska stångas mot varandra i 2 x 30 minuter.

22414357_1715217438489721_323208726_npng

****

I herrallsvenskan gjorde Tyresö Handboll det surt för Märstalaget Skånela IF. Matchen var avgjord redan efter första trettio. Tyresö sprang ifrån och ledde med 19-11 och i det här sammanhangen håller det inte att ligga under med åtta bollar.

Tyresö Handboll hade en ”bra dag på jobbet”.

Gästerna från Märsta fick åka hem med huvudbry och frågan varför man förlorade – igen…

32-24 till Tyresö Handboll.

Jag har på fredagsmorgonen tagit del av en artikel i Upsala Nya Tidning och där Uppsala HK har sjabblat bort minst hundra tusen genom att missat att ansöka om kommunalt bidrag. Hur är detta möjligt?

Mänskliga faktorn?

Läsa mer här;

http://www.unt.se/sport/klubben-forlorar-sexsiffrigt-belopp-4792283.aspx

Det var allt för idag.

Späckad handbollsfredag och sedan en intensiv helg med CL-spel, nationella matcher, USM steg 1 för pojkar 14 år m.m.

Håll tillgodo!

Trevlig helg!

Kaffe närmast!

Robban Z

Inbjudan temakvlljpg