Platsar Färöarna i SHE-ligan? Inga demonstrationer i Lisebergshallen ikväll?

Hej och bra måndag på dig!

Vad gör Färöarna i EM-kvalet?

Snacka om att ha halkat in på ett bananskal.

Underhållningen på TV 10 igår kväll tycker jag inte håll något internationell framtoning.

Nej, Sverige hade ju lekstuga på sina motståndare och jag vet inte, men jag tror inte att den lilla pytte nationen håller SHE-klass.

Klapp klapp Sknela 160x150mm allmn EL kurvorjpg

Jag har kanske fel men jag tror inte det.

33-15 och inget snack om saken.

I samma veva besegrade Serbien Makedonien på bortaplan och då menar jag att saken är klar. Sverige och Serbien kommer att kvalificera till Europamästerskapet i december 2018.

Kul att förbundskapten Henrik Signell fick lufta den svenska bänken rejält igår.

Grattis, Sverige.

Norges damer hade inga bekymmer med Schweiz i sitt EM-kval.

Schweiz–Norge 12-29 (5-12)
Publik; 1675
Norges målscorere: Veronica Egebakken Kristiansen 5, Camilla Herrem 4, Amanda Kurtović 4, Malin Aune 4, Stine Bredal Oftedal 4, Nora Mørk 3, Emilie Hegh Arntzen 2, Kari Brattset 2, Vilde Mortensen Ingstad 1.

20170617-lks-kristiansen-veronica-egebakkenjpg

****

I Handbollsligan verkar HIF Karlskrona gå mot en tung säsong. Storstryk 40-23, mot Ystads IF på bortaplan och det är inga vackra siffror. Nu är det en rejäl uppförsbacke för blekingarna som inte får bli mer blekna.

Fem raka förluster. Usch, det är inte roligt.

På torsdag väntar ett bottenmöte i Idrottshallen. OV Helsingborg kommer då på besök, ett lag som också har gått riktigt tungt och har fem raka förluster.

Desto ljusare tider har LUGI:s herrar som besegrade igår HK Aranäs på bortaplan. 32-29 till Axnérs pojkar vilket innebär i skrivande stund en fjärde plats.

Jag tror dock att LUGI kommer att bli passerad i kväll när Eskilstuna GUIF spelar på hemmaplan och bör besegra Ricoh Handboll.

I Lisebergshallen (kl: 19.00) har vi ett intressant möte mellan Redbergslids IK mot Alingsås HK. I lördags var det demonstrationer och annat elände utanför Lisebergshallen.

Ikväll tror jag att det kan bli en publikmatch i Lisebergshallen.

Mitt råd är att helgardera matchen.

Zutajpg

Blir RIK:s tränare Jasmin Zuta vinnare i kvällens Västkustderby?

****

I herrallsvenskan fanns jag på plats i Vikingahallen i går. Jag följde Skånela mot LIF Lindsberg och det blev en rysare på slutet.

Båda lagen stod på noll poängen för mötet. Det blev 29 lika efter att Skånelas Iris Ganibegovic kvitterade på straffkast.

Ta hand om dagen!

Robban Z

img_2928jpg