Positiva röster efter 24-23 mot Egypten i Cairo

Oj, vilken prestation Sveriges folkkära handbollsspelare stod för i går kväll mot Egypten.

Gruppfinal och spel som var kantigt i första halvlek, men sedan...

Det var som ett tungviktsmöte i Boxning och i "nionde ronden" segnade Egypten och Sverige med ett utmärkt försvarsspel avgjorde matchen.

Mästerligt bra agerande och då ska vi känna att till att det finns mycket mer att skruva till.

Efter matchen igår fick alla tycka till, se nedan några av alla som hörde av sig med "sina intryck"

Handboll engagerar.

/Robban Z

HEAT_Logo_byline_Svart_160x100_UtanWWWpng

Louise Löfgren, målvakt i Strands damer, division I Norra;

-Finns inte mycket i livet som är bättre än en jämn, bra och underhållande handbollsmatch! Det var varit lite svårt att tippa Sveriges matcher med många nya ansikten, men de imponerar verkligen! Jag fastnar ju lite mer för målvaktsmatchen och skriker lika högt när Egyptens målvakt räddar galna bollar lika mycket som Sveriges. Otroligt kul att Aggefors kan komma in och göra en bra insats när Palicka får en lite trögare start. Tro mig, Palicka kommer storspela mer under mästerskapet. Om Sverige fortsätter spela snabb handboll och kan hålla nere tekniska felen så kan vi överraska många lag i mellanrundan!

Jesper Östlund, tränare för IF Hallby och förbundskapten för Sverige U-landslag;

-Ett genombrott för detta nykomponerade gäng med förbundskapten Solberg som dirigent. Tidigare har man inte ställts på prov och nu fick vi verkligen bekänna färg. Första halvlek såg blek ut egentligen i spelets alla delar, ett tag kändes det som att Egypten skulle få en enkel väg mot segern. I andra halvlek får vi tag på bollarna i defensiven och är noggrannare i anfallsspelet. Jim Gottfridsson och Linus Persson gör otroligt bra insatser i anfallsspelet. Men planens gigant var utan tvekan Max Darj som tar död på Egyptens ställspel och växelspel. Jag skrek högt här hemma när Aggefors räddar sista skottet och känslan är att detta var startskottet på de kommande årens utveckling av herrlandslaget.

Markus Boger, chef på Radiosporten, Sveriges Radio

Sensationellt bra spel och bra resultat hittills av ett lag som många (även jag, ska erkännas) dömde ut på förhand. Ok, i de två första matcherna var det kanske inte toppmotstånd, men det var segrar med ett härligt, frejdigt och fartfyllt spel. Egypten var en helt annan kaliber - en potentiell guldkandidat - grymt imponerande att vända och vinna. Den här turneringen kan leva länge! Längre än vad jag trodde inför i alla fall.

Magnus Idén, f.d. Strandare och företagare;

-Wow, vilken match det nya Svenska laget gör Ikväll och som vanligt när Sverige spelar såhär bra hyllas kollektivet och den ”svenska modellen”. ...Vilket i övrigt påminner mig själv om det gamla Strand lag som dominerade på Idrottshallen i Hudiksvall i början av 90 talet - Vi har ett nytt folkkärt landslag som kommer fortsätta växa ju längre turneringen går.

Håkan ”Krallan” Nilsson, eldsjäl i handboll, jobbar på Sthlms Idrottsförbund;

- Jag tycker att anspänningen för och i början av matchen gjorde att man inte fick rätt träff varken i anfall eller i försvar till en början. Men ju längre tiden gick släppte nervositeten och vår centralinje fick i gång sitt spel ordentligt...Aggefors började få tag i bollarna, spelgeniet Gottfridsson orkade sätta medspelarna i läge på läge och Max Darjins två vägspel är världsklass. Linus Persson har ju fått en fullträff i form och effektivitet. Det bästa är ju att vi har farten och tempot, målgörare på varje position och som jag skrev innan mästerskapet satsar vi på två vägspelare som är spelsmarta står upp i försvaret tar och ger smälkar med ett snett leende i ansiktet och som vet om att dem är vältränade, en mycket roligt handbolls upplevelse.

Christer Widén Engqvist, programledare på Sveriges Radio P4 Uppland;

- Jättekul att se ett lag med nya spelare, som verkar ha skakat av sig pressen och "arvet" som legat som ett ok över landslaget sedan Bengan Boys dagar.

Även om det såg tveksamt ut framåt så lossnade det genom en massa spring och en massa hårt jobb. Det blev inte så krampaktigt och nervöst som det blivit flera gånger under de senaste mästerskapen på herrsidan.

Sedan återstår förstås att se hur det här laget står sig mot riktigt tufft motstånd, även om Egypten som hemmanation måste ses som en riktigt imponerande seger. Men redan nu kan man i alla fall hoppas på att det här kan vara starten på något riktigt stort. Så länger de springer livet ur sig är det åtminstone roligt att titta på tycker jag, även om det finns snyggare sätt att spela handboll.

Johan Zanotti, f.d. elittränare, Svensk förbundskapten U-landslag och en äkta frispråkare;

-Max Darj... helvete vilken soldat...

Alla ni unga handbollsspelare titta...attityden att vilja jobba hela vägen, hela tiden...

Runeberg hade varit stolt över dig ikväll... ikväll personifierade du hans Sven Dufva...in i minsta detalj...

Hlsinglands_Sparbankjpg