Rivstart direkt i damernas SHE - ikväll inleds serien med ett tungviktsmöte

Hallå där, all bloggföljare!
Tillbaka igen.
Det har varit ett viloläge sedan 1 juli 2018.
Ikväll är det seriestart av damernas SHE och vilken rivstart .
I Nacka Bollhall väntar Skuru IK mot H65 Höör, två tippade topplag och nu måste väl det vara Skurus tur att få höja SM-bucklan?
Enligt mig finns det goda förutsättningar för att Skuru ska ta hem guldet, men det har vi sagt förut.
H65 Höör lär inte lämna Nacka ikväll och bara ha stått på plan och tittat på.

Nej, vi ska absolut inte räkna bort Ola Månsson och hans spelare från Skåneland.


MrstaDiamanten_logotypjpgVad jag tycker och tänker är inte det viktiga. Nej, jag tycker det är mer intressant att höra vad andra tycker och tänker.
Handbollsgubbarna Kjell E Larsson och Magnus Dehlin har fått använda tangentbordet flitigt och har nu tyckt till om damernas SHE.


Ta del här nedan. Rätt eller fel?
Ja, vi får se hur allt slutar i vår.


Det är varit en lång time out för mig här på Handbollsbloggen.nu
Det har sina skäl.
Det har varit full fart av andra saker som jag måste prioritera.
Marknadsförsäljning med Skånela IF Handboll har krävt mycket arbete


****
IFU ArenajpgDet har säkert inte gått dig förbi att Ungdoms-SM finalsteg avgöras i fantastiska IFU Arena i Uppsala, både 2019 och 2020.

Wow, vilken anläggning.
Vi är ett par stycken personer som ligger bakom ansökan av projektet och det känns så klart väldigt roligt att Uppsala och Uppland nu får visa framfötterna.
Det kommer mer detaljer senare i vinter.
Det kommer att bli en handbollsshow utöver det vanliga, det kan jag lova.

Arbetet kring det här eventet kommer att bli tidskrävande.
A3_17SEP_medmvjpgUnder sommaren/hösten har det hänt mycket.
Sveriges U18-herrar har vunnit EM-guld i Kroatien. Stark jobbat och det var glädjande efter att flera andra ungdomslandslag inte riktigt har levererat i de olika mästerskapen (enligt mig).


****


Ta nu del av vad herrarna Larsson och Dehlin tror om årets upplaga av SHE

Kjell E Larssons tankar kring SHE;

1)     IK Sävehof

2)     H65 Höör

3)     Skuru IK

4)     Lugi HF

5)     Önnereds HK

6)     Boden Handboll

7)     VästeråsIrsta

8)     Skara HF

9)     Skövde HF

10) Kristianstads HK

11) BK Heid

12) Kungälvs HK

H65 Höör vann seriespelet under fjolårssäsongen, medan IK Sävehof tog hem SM-guldet.

Jag tror att Sävehof vinner ALLT denna säsong i hård konkurrens med H65 Höör. Partillelaget har visserligen tappat bland andra Julia Eriksson (Randers HK) och Ida Odén (slutat), men har rutinerade Johanna Ahlm, Linnea Pettersson och Elin Hallagård kvar på niometer och till det fått starka nytillskott i Tilda Olsson (Skövde HF) och U 18-landslagstjejen Nina Dano (Torslanda IK). Partillelaget har dessutom SHE:s bästa kantspelare i Olivia Mellegård och Emma Ekenman Fernis.

Det ska bli intressant att se den hur tidigare målvakten i Skara HF, Wilma Kroon Andersson, utvecklas. Hon gjorde redan ifjol stora framsteg – lysande i SM-finalen.

H65 Höör blir främsta utmanare, följt av Skuru IK. Önnereds HK var en stor överraskning ifjol med en sjätteplats och har sedan dess skaffat två klasspelare: Maja Eriksson (TTH Holsterbro, Danmark) och Tilda Matthijs BM Granollers, Spanien), tidigare i Skövde HF. Laget har dessutom seriens mest sevärda spelare: Jessica Ehrnbring – vilken lirare – och kan slå sig in bland topp fyra.

I Skuru kommer jag speciellt att kolla på nyförvärvet Isabelle Andersson (från Spårvägens HF och med i All Star Team på UV18-VM i Polen i somras) och i H65 Höör Emma Lindqvist, Kristin Thorleifsdottir och Mikaela Mässing – samtliga potential att bli landslagsspelare.

Den här säsongen kommer det mest ovissa och mest spännande att utspelas kring kvalstrecket. Som jag ser det kommer sex lag att kämpa om att undvika att missa slutspelet. Det gäller Skara HF, Önnereds HK, Boden Handboll, VästeråsIrsta, Skövde HF och Kristianstads HF.

Jag tror att Kristianstad kan få det svårare i år än ijol i och med förlusten av turkiska storskytten Asli Iskit och målvakten Lucie Satrapova och att Skövde HF missar slutspel även kommande spelår. Skara HF har stora möjligheter att bli ett slutspelslag för första gången.

Skara HF har precis som tidigare år blivit av med en del spelare, men har stommen på Line Solsö Hindhede, Caroline Friberg, Elin Ottosson, Carolina Järlstam och Lovisa Henriksson kvar.

Klubben har förstärkt med rutinerade spelare som Mikaela Johansson (Halle Wildcats, Tyskland) och Sara Johansson (Randers HK, Danmark) på niometer, tidigare i Skövde HF och mittsexan Sofia Berndtsson (mer spelsugen än på länge), ifjol i Skövde HF. Vidare har två intressanta målvakter tillkommit: Natasha Antic (Juventa Michalovce, Slovakien) och Oliwia Kaminska (Vista, Gdynia, Polen).

Skara HF har också fått en ny tränare i Magnus Frisk. Det gör inte saken sämre.

Han har ju enorm rutin på att få ihop slagkraftiga lag efter 25 (!) säsonger i Skövde HF.

Derbymatcherna mot just Skövde HF blir ju så klart de ”heta” drabbningarna. De kan sluta hur som helst.

Den stora publiken, ofta upp mot 1 000 åskådare, är en plusfaktor i ALLA hemmamatcher.

Skövde HF hade en tuff säsong, 2017/2018 – på många olika plan – och vill nog helst glömma den och se framåt.

Det är ett ungt och talangfullt lag som kan överraska, men också få det riktigt jobbigt.

Det är glädjande att TV visar stort intresse för SHE. Hela 50 matcher ska direktsändas. Det höjer statusen på ligan.

 

Magnus Dehlins tankar kring SHE;

1.  H65 Höör
2   Skuru IK
3.  IK Sävehof
4.  LUGI HF

5.  Boden Handboll IF

6.  Kristianstad HK

7.  Önnereds HK

8.  VästeråsIrsta HF

9.  Skara HF

10. Skövde HF
11. BK Heid

12. Kungälvs HK

 

SM-guld till Höör eller Partille... Blir lika jämnt som förra året, kanske?

Tycker att Höör är favorit till serien - sett över hela året kommer dom att dominera det här även om topp 3 har en särställning med tre riktigt bra lag. Höör har väl samma trupp som ifjol och med revanschlustan kan det bli det som avgör till deras fördel både i serie och slutspel. Skuru kan nästan bli hetare i seriespelet än i slutspelet? Sävehof kan kanske nöja sig med en lägre nivå än 3:a för att sedan växla upp i slutspel? Några goa comebacker och så är man med om guldet igen...

Lugi är klara som 4:e bästa lag men sen är det helt förvirrat mellan 5-9 plats där de fem lagen Skara, VI, Önnered, Boden och Kristianstad kan hamna i vilken ordning som helst egentligen. Väljer att lägga lagen med de största internationella trupperna först och tror att deras ekonomiska muskler gör att de inte accepterar en lägre placering (dvs de handlar lite eftersom om det behövs)

Jag vill ju gärna tro att VästeråsIrsta är lite bättre än vad jag tippar här och att Skara HF med en Magnus Frisk som brinner för sin verksamhet kan lyfta mer än bara till kvalplats. Fina nyförvärv finns ju att tillgå i klubben också.

Jag tror på en hård kamp i botten och att ett av Göteborgsregionens lag får lämna på sista plats och enl traditionen så har ju nykomlingar det ganska tufft i elitserierna så tipset på 12:e plats får bli Kungälv. Skövde HF hoppas jag bli intressanta men jag har inte sett dom signalerna ännu och gissar att Skövde HF inte blir bättre än 10:a. Heid blir 11 - klarar sig precis kvar och får ett tufft kval

Äntligen börjar det


****


AIK Handboll hade en tuff tisdagskväll.

Klubbens herrlag föll mot hemmastarka Alingsås HK och det blev en fullt godkänd insats av nye tränaren Henrik Schneider.

25-22 till AHK.

AIK:s damer föll rejält på bortaplan vid tisdagens träningsmatch mot Skånela IF, 31-19 till Märstalaget.

****

Rimbo HK damer drog sig ut i Norra damettan för ett par veckor sedan efter att ha drabbats av spelarbrist.

I går kom nästa tråkiga besked, hälsingelaget Arbrå HK kastar in handduken till seriespel i tvåan. Orsak; spelarbrist.

****

Handbollsbloggen.nu är tillbaka.

Jag kan inte lova att det sker uppdatering varje dygn.

Ambitionen är att ett par gånger i veckan följa upp, tycka till och debattera.

Ha en fin onsdag. Det har jag här nere vid Athens riviera.

IMG_5197jpg

Robban Z

RZ kepsJPG