Solbergstjejerna är tillsammans igen, finska Back firade dubbelt igår, Tumbas andra halvlek avgjorde mot Bolton och Hallbäck vann coachmatchen mot Axnér

Det var vilodag för de Svenska handbollstjejerna i Tyskland igår.

Välbehövligt, för nu väntar två matcher.

Argentina ska bara besegras i kväll (18.00). Det är jag 100 % är säker på. Det som ska bli intressant är att se hur Sverige kommer att disponera laget.

Jag hoppas på en fartfylld match. Jag hoppas på ett disciplinerat försvarsspel. Det är nödvändigt. I morgon (fredag) är det ”super-fredag” och derby mot Norge, mesta mästarna och en match som jag hoppas att alla svenskor vill spela.

Tänk er att få spela mot världens bästa handbollslag (mina noteringar).

Igår vilade grupp C och D. Norge hade en pressträff som assisterande coachen Mia Hermansson Högdahl ansvarade för tillsammans med målvaktscoachen Mats Olsson.

Den norska truppen är intakt, det finns inga skador eller sjukdomar utan Norge laddar upp för Tjeckien ikväll och sedan Sverige i morgon kväll.

Norge gör en förändring i laget och kallar in målvakten Silje Solberg.

I laget finns som bekant redan Katrine Lunde (37) og Kari Aalvik Grimsbø (32).

Mats Olsson meddelade att man vill kvalitetssäkra på målvaktssidan och därför kallar man in Silje Solberg, som du kanske minns svarade för succé i EM i Sverige för ett år sedan.

Så här sade Mats Olson till norska Aftenposten igår;

– Målvaktene må ha litt avlastning på trening. Vi har litt slitasje på målvaktene, og skytterne trenger noe å skyte på. Det er bedre å ha henne her enn fem timer unna i Paris, sier Olsson.

Det är klart att Norge nu blir ännu vassare och lär inte få några bekymmer med Tjeckien ikväll.

Danmark spel i den andra halvleken mot Brasilien fick mig att bli imponerad. 13-13 i paus blev till slut 22-20 och bra danskt spel.

Bra Mv-spel av Sandra Toft och ett kollektivt anfallsspel knäckte Brasilien.

Superfredag (i morgon) och gruppfinal mellan Ryssland och Danmark, en match som kan bli hur bra som helst. Avkast kl: 20.30. Det blir att flippra mellan kanalerna. Samtidigt spelar Sverige mot Norgre.

Bloggens VM-expert Kjell E Larsson har tyckt till lite efter tre spelade omgångar. Ta del av hans svar på frågor här nedan;

Förlust mot Polen, vinst mot Ungern och Tjeckien för Sveriges damer. Hur vill du sammanfatta de första tre matcherna?

Ojämnt och inte helt förtroendeingivande spel. Jag är mest orolig för försvarsspelet - tre usla halvlekar. Målvakterna måste höja lägsta nivån. Offensivt stundtals bra, men för många missade frilägen. Flera av de tongivande spelarna upp och ner. Jamina Roberts, Ulrika Toft Hansen, Olivia Mellegård och stundtals Bella Gulldén bäst - saknar stabiliteten. Starkt att vända femmålsunderläge mot Tjeckien, det trodde jag inte.
marstanu februari 2017 coop 1jpg

Något annat från VM som så här långt har fått dig att reagera på något extra.

Roligt med uppstickare som Japan och i viss mån Sydkorea, men det är under den andra veckan det gäller. Serbien dark horse.

Och så väntar jag på att Nederländerna varvar upp.

Kvar att möta i gruppspelet är Argentina och Norge. Sverige är på väg mot VM-åttondelsfinal. Några råd från dig till förbundskapten Henrik Signell?

Jag har inga råd att ge mer än att försöka få ordning på försvarsspelet, satsa helt på Johanna Bundsen i mål - och kontra. Ge aldrig upp en match.

****

På hemmaplan spelades två matcher igår i herrarnas liga.

IFK Kristianstad besegrade OV Helsingborg med 30-22 och det är väntat.

Kanske inte lika väntat att Ystads IF HF besegrade LUGI HF med 29-22. Jo, förresten, det är det. LUGI svajar alldeles för mycket i matcherna. Det håller tyvärr inte i långa loppet.

Ystadsseger skrevs till 29-22 och inget snack om saken…Coach Hallbäck besegrade coach Axnér.

OV herrarjpg

****

Är vi på god väg att få upp HK Varberg i högsta ligan?

Ja, jag tror faktiskt det. Igår inför hemmapubliken besegrades Kungälvs HK, 36-26, tio mål upp, vilket är mycket övertygande och det sprutar av energi över hela HK Varberg just nu. Laget har ännu inte noterats för någon förlust och toppar allsvenskan, sex poäng före IFK Ystad. Varberg har dock en match mer spelad.

Till helgen spelar övriga lag i den 13:e omgången.

****

I damallsvenskan passerade OV Helsingborgs damer Bjurslätt/Torslanda HK efter seger mot Kärra HF, 28-24.

OV:s målvakt Linnéa Back (bild) utsågs till hemmalagets bästa spelare. Vilken fullträff och hon fick även vara med och fira Finland 100 år igår.

Linna Back mlvaktjpg

Bjurslätt/Torslanda kan ändra på det efter lördagens match mot Spårvägen Handboll som är till veckoslutet på en västkustturné.

I morgon (läs fredag) kl: 19.00 väntar först HK Drott i Halmstad och sedan lördag ute på Hisingen och möte med Bjurslätt/Torslanda.

****

I Norra damettan var det ett nykomlingsmöte i Idrottshuset i Tumba.

IFK Tumba HK besegrade IK Bolton 29-17 och avgjorde i andra halvlek.

Segern innebär serieledning i skrivande stund. VästeråsIrsta har dock en match mindre spelad. I helgen (lördag) väntar en utmaning för Aggefors tjejer. Tumba spelar i Nacka Bollhall mot Nacka HK och jag är rätt säker på att Nacka HK gärna vill vinna denna prestigematch.

****

Under onsdagen presenterade Svenska Handbollförbundet gruppindelningen av USM F16 steg 3. Ta del av samtliga grupperna här.

http://www.svenskhandboll.se/imagevaultfiles/id_22591/cf_31/usm_17-18_f16_steg_3.pdf

Och även pojksidan har grupperna fastställts

http://www.svenskhandboll.se/imagevaultfiles/id_22592/cf_31/usm_17-18_p16_steg_3.pdf

Det finns ett par ”svettiga” grupper. De två bästa går vidare till steg 4.

Det var allt för denna gång.

Ha en bra torsdag och missa inte att tippa slutresultatet av Sverige mot Argentina på bloggens Facebook sida.

Kaffepaus nu!

Heja, Sverige! (och Norge…)

Robban Z

img_2928jpg