Solen glänste på alla handbollsutövare i Göteborg och Sverige bör idag greja en finalplats.

Handbollsfesten i Göteborg fortsätter.

Dag 2 gäller för Partille Cup och i European Open inleds slutspelsrundan, Blågult möter Israel och Norge. Jag tror på blågula segrar.

Vi hade en underbar dag i Göteborg igår. Perfekta väderförhållanden och soltimmarna var många. Spelet glänste också på många håll och det är hur roligt som helst att bara gå omkring på Heden.

golf_trophy_jpgjpg

Går man utan matchprogram är det svårt att hänga med i svängarna. Överallt spelas det matcher i olika klasser och när jag gick på Heden igår lyckades jag gå tio meter, sedan blev det stopp ” Hallå, Robban! Hur är läget och så var tugget i gång.

Partille Cup är som bekant världens största handbollsturnering och jag tror att denna turnering kommer att förbli störst så länge jag lever.

Jag minns när jag var ung och det är över 30 år sedan jag dömde Partille Cup på Valhamra IP i Partille. Då spelades det många matcher på asfalt. Idag är det stor skillnad. Gröna och fina konstgräsmattor har dränkts över Heden och risken för att få skrapsår är minimal numera.

Partille Cup 2017 är en modern turnering och framför allt håller turneringen världsklass sportsligt. Det tror jag många håller med mig om.

Beröm till hela Partille Cup organisationen.

****

Sveriges U17-herrar har två matcher idag i European Open. Nu handlar det om slutspelsrundan (mainround).

Sverige mot Israel kl: 14.15 och Norge ikväll (21.15), båda matcherna spelas i Lisebergshallen och jag tror på blågula segrar.

Det känns som Sverige har ett härligt självförtroende och vi alla som jobbar med lagsporter vet att med ett bra självförtroende kommer man långt.

Sveriges försvarsspel är jag mest imponerad över. Det är fullständigt ”stängt”.

Nu får vi se under dagen om Sverige kan fortsätta att övertyga. Jag tror det.

Ha en bra onsdag!

Kaffedags nu!

Robban Z

img_2928jpg

marstanufebruari20173jpg