"Stark" var riktigt stark när Rimbo besegrade serieledarna, jumbomöte i damallsvenskan och ska Skånelas segertåg fortsätta?

Jag var på rätt plats vid rätt tidpunkt igår kväll.

Tillsammans med drygt 200 åskådare i Sparbankshallen i Rimbo fick jag se hittills obesegrade IFK Tumba HK inkassera säsongens första förlust i Norra damettan.

I tisdagens blogg nämnde jag om en svår upp uppgift för tränare Tomas Aggefors och hans adaptrar i IFK Tumba HK och det blev en mörk afton, inte bara utomhus utan även bokstavligen på plan. 

Krra HFjpeg

Rimbo HK, som är ett erkänt starkt hemmalag spelade taktiskt helt rätt mot Tumba och vann efter en drömstart på matchen med 21-17 (12-9).

Jag tror inte att det bara var publiken som blev överraskad. Nej, jag tror att även hemmalaget blev positivt överraskad när slutsignalen tjöt.

Fanns det verkligen på förhand vinnartankar från hemmalaget?

Ja, kanske det!

Hur som helst var hemmalagets seger helt rättvis.

Vinnarkonceptet?

Målvakten Sandra Stark var precis som hennes efternamn, riktigt stark i 60 minuter och agerande ”levande vägg” gång på gång.

23-årige (fyller 24 i december) Sandra Stark hade full kontroll på Tumbas avslutningar och jag tappade bort alla räddningar som Sandra Stark gjorde (och det var mååååånga) och jag undrar om inte motståndarna drömde mardrömmar efter gårdagens inslag.

Mardrmmarjpg

I kombination med ett utmärkt Mv-spel och starkt kollektivt försvarsspel avgjordes matchen här. Dessutom hade hemmalaget bättre kontringsspel, vilket överraskade stort på mig.

Jag förstår inte att inte Tumba försökte ändra på sitt anfallsspel,  utan gång på gång jobbade med sitt isär-drag-spel och försökte böka sig in på sexmeterslinjen.

Skytte?

Nej, det fanns definitivt inget distansskytte hos gästerna, som i och med gårdagens förlust vet nu om hur det känns att förlora och tappar serieledningen till VästeråsIrsta HK.

Handlade det om underskattning från Stockholmslaget?

Eller var det en typisk vardagsmatch i veckan och att laget inte var redo?

Jag vet faktiskt inte och det är bara IFK Tumba HK som kan svara på det.

Jag hyllar till 100 % Rimbo HK.

Bra coachat av tränaren Jonas Rosenquist.

En hemmamålvakt som var riktigt grym i 60 minuter.

Ett 6-0 försvar som inte ens Tumba kunde överlista.

Flera individuella prestationer i Roslagslagets anfallsspel.

Emma Carlsson, lägg namnet på minnet.

Ida Bernhardson skytte från nio meter (tre mål) och hon borde skjuta oftare.

Sofie Lindroos, ett yrväder och som vågade sticka in näsan i Tumbaförsvaret.

Jag ångrar inte en sekund att jag åkte Rosersberg – Rimbo tur och retur (tio mil).

Handboll är en förbaskad rolig sport.

Grattis, Rimbo HK – och välförtjänt seger igår kväll.

****

I damallsvenskan spelas det två matcher ikväll.

På Hisingen är det ett äkta bottenmöte när jumbon AIK, med noll poäng tar sig an nästjumbon Kärra HF (tre poäng).

Så klart en viktig match för båda lagen. AIK har den största pressen på sig. Förlust. Ja, då är laget fem poäng efter och jag finns det några ”räddningsplankor” kvar?

Jag tror att Kärra HF kommer att vinna ikväll. Det kanske inte blir något skönspel men det tror jag inte att ledargänget i de gula kräver. De båda poängen är viktigast.

AIK då?

Det har inte alls gått som planerat. Jag har sett Solnalaget i två matcher och saknar ett organiserat anfallsspel som ska göra AIK till vinnare.

På sju matcher har AIK ett genomsnitt på 19 gjorda mål och det är för dåligt om laget ska vara vinnare. Målproduktion (framåt) måste bli effektivare.

Den andra matchen som spelas ikväll sker i Vikingahallen i Märsta.

Formstarka Skånela IF får besök av IF Hellton från Karlstad.

En lurig match att tippa. Skånela har i och för sig gott som tåget och tillsammans med Tyresö slåss om andra platsen efter suveräna Kungälvs HK.

IF Hellton i sin tur har blandat och gett. Jag blev imponerad av lagets bortaseger för ett tag sedan mot Tyresö, å andra sidan negativ överraskad av hemmaförlusten (16-22) mot Bjurslätt/Torslanda HK.

Statistiskt sätt har Hellton passat Skånela IF illa men jag tror att Märstalaget, med fylld av energi och självförtroende vinner i afton.

A3-29novjpg

****

Ricoh Handboll har fått förstärkning från ”Sveriges närmaste stad” Enköping.

Anders Skogäng, som idag ansvarar för Enköpings herrlag i division 1 hoppar nu in som assisterande tränare till Ingmar Linnéll.

Så här skriver Ricoh Handboll på sin hemsida:

– Det känns jättebra. Han kommer med en gedigen bakgrund och har ett stort handbollskunnande. Anders kommer in med en ny energi och vi får nu en bra träningsvecka framåt innan matchen hemma mot Helsingborg på lördag, säger Ingmar Linnéll och fortsätter:

– Vi ska dela på jobbet är tanken och hur det blir rent praktiskt kommer vi att jobba fram. Det känns i alla fall jätteskönt och jag är riktigt glad för att vi får in en sådan kraft. Vi i klubben är jättenöjda med att vi fått till den här lösningen på relativt kort tid och målsättningen är att vi ska fortsätta utvecklas, bli bättre och klättra i tabellen.

Ja, vi får se vad Anders Skogäng kan bidra med och utveckla i Solnaklubben.

Anders har som bekant bakom sig en framgångshistoria i Skuru IK, där han ansvarade för klubbens damlag och spelade tre SM-finaler.

Bara att önska Skogäng allt väl.

Det var allt för idag.

Nu laddar jag på kaffebryggaren!

Ta hand om dagen på ett bra sätt!

Robban Z

img_2928jpg