Sveriges bästa Andersson valde Spårvägen, Idag inleds Europen Open i Gbg och division 2-lag får förstärkning från allsvenskan

Det är dags för handbollsfest veckan i Göteborg.

Idag inleddes landslagsturnering för U17-herrar – European Open. Sverige inleder med att möta Färöarna i Valhalla sporthall kl: 14.00, senare ikväll (20.30) är det Estland som gäller i Lisebergshallen.

Igår var det tekniskt möte och ett allmänt lugnt möte där alla praktiska saker gicks igenom. Det blev inga konstigheter. Lite rörigt var det när Luxemburg skulle bestämma sig vilken färg på matchtröjorna. Tur att EHF:s representant Doru Simion (bild) fanns på plats och styrde upp det hela

img_3473jpg

Under dagen kommer det att strömma in spelare och ledare från hela världen. I morgon börjar Partille Cup, som avgörs för 48:e gången.

Jag har en magkänsla att det här Svenska U17-lanslaget kan bli riktigt bra. Det finns profiler på många olika positioner och förbundskapten Dennis Sandberg, som jag träffade som hastigast igår var på ett gott humör.

Jag håller Blågult som favoriter till slutsegern men det finns bra motstånd som väntar.

Island, Norge, och Polen har också ett bra landslag.

Måndag och tisdag gäller gruppspel och vi börjar där så får vi se hur årets upplaga av European Open utvecklar sig.

Det ska bli kul att följa årets turnering.

Handboll i massor i veckan här i Göteborg och då kan vi inte tycka att livet är tråkigt. Nej, snarare tvärtom.

****

På Spårvägens hemsida nu på måndagsmorgonen kan läsa att av att en av Sveriges främsta spelare född 2000 – Isabelle Anderson har bestämt sig för spel med 08-laget. Isabelle och flera andra spelare lämnar moderklubben Sorunda IF och ska studera på handbollsgymnasiet i Stockholm.

Nu har Andersson bestämt sig för Spårvägen HF.

Så här säger hon till Spårvägens hemsida.

isabelleanderssonjpg

Jag ser fram emot att spela i Spårvägen kommande säsong och utveckla min handboll och mitt spel genom att spela på en högre nivå än tidigare, men även att höja min fysiska status för att sedan kunna gå vidare till högre nivåer. Ett spännande miljöombyte från Sorunda som kan gynna mig, både på och utanför planen. Mitt val att gå till Spårvägen var mycket för att få ihop min vardag, med träningar, skola och resvägar. Men också för att spela på allsvensk nivå. Jag tror att min fysiska spelstil och mina styrkor kan bidra i laget kommande säsong.

Frågan är nu hur bra Spårvägen kommer att bli till kommande säsong i Allsvenskan?

Stockholmsklubben ser om sitt hus på största allvar.

****

Från allsvenskt spel med Lidingö SK till Rosersbergs IK, nykomlingar i division 2 Östsvenska Norra kommer Helena Stenqvist och Emma Lindblom.

img_2915jpg

(Helena Stenqvist, lämnar LSK för spel med Rosersberg till nästa säsong)

Läs mer om detta på Rosersbergs IK:s hemsida

http://www.rosersbergsik.se/start/?ID=2148

Ha en härlig måndag!

Robban Z


img_2928jpg