Thomsen fortsätter i tulpanlandet i två år till

Grattis, Holland!

Det står klart att det holländska handbollförbundet har knutit till sig, förbundskapten Helle Thomsens tjänster i ytterligare två år till fram till 2019.

Då kan vi fortsättningsvis räkna med Holland i de kommande mästerskapen. Det är jag helt övertygad om. Någon annan som tvivlar?

Se hit alla svenska lag.

Helle Thomsen vill också parallellt med förbundskaptensjobbet fungera som klubbtränare.

Vem vill avvara Helle Thomsens tjänster?

Det är kanske bara FC Midtjylland?

Jag tror inte att det kommer att bli några problem för någon toppklubb i Europa,  som vill knyta till sig Helle Thomsens kompetens.

Jag är tveksam till att hon finns i någon dansk klubb i höst.

Herrlag kanske?

Ja, varför inte?

*****

Storhamar Elite i den norska ligan är på jakt efter duktiga spelare. Mittenlaget i Norge har lämnat över ett kontraktförslag till Heidi Løke, som i sommar ska bli mamma men har för avsikt att fortsätta sin elitkarriär och det är tveksamt om  Heidi Løke fortsätter att spela för sin nuvarande arbetsgivare Györi.

Så här sade Storhamars tränare Arne Senstad till tidningen HA-sporten:

- Hun har fått et tillbud. Det blir veldig spennende om det går i orden. Hun virker veldig positiv til å komme hit, forteller Senstad til HA-sporten i forkant av onsdagens oppgjør mot Gjerpen.

heidilkenorgejpg


 ****

I går hade Vipers chans att få kontakt med serieledarna Larvik men så blev det inte i högsta ligan.

Nej, Larvik spelade riktigt bra i gårdagens toppmöte. 29-25 blev segersiffrorna till Larvik vilket innebär fortsatt serieledning.

Jag är inte överraskad.

****

I morgon fredag (den 13:e) har Boden Handboll damer en hopplös uppgift (enligt mig).

LUGI HF väntar på bortaplan och det är inte bara en lång tripp via Köpehamn som väntar.

Nej, det blir också en rejäl nöt att knäcka för Bodendamerna på spelplan.

Ta del av sportchefen Mikael Carlssons pressmeddelande:

Kraven på oss blir att vi måste spela disciplinerat framåt och med mycket mod då det krävs mer än normalt för att producera i anfallsspelet. Vi måste givetvis spela ett försvarsspel som ger oss möjligheter till enkla mål via spelvändningar.

Vi har nu under en lång period mött dom allra bästa och fått resultat som i vissa avseende inte alltid pekat på att vi spelat på topp. Givetvis så krävs det att vi prestera vårt yttersta för att kunna göra resultatmässigt jämna matcher när vi möter topplagen i Sverige.

Vi är medvetna och arbetar hårt med att få upp nivån ytterligare på vårt spel under längre perioder vilket vi har lyckas med i några matcher mot dom allra bästa.

Vi är medvetna om att det kommer lättare uppgifter än att vinna i Skåne och mot Lugi HF men vi har ändå en positiv känsla inför matchen och kommer ge allt.

Vi kommer få tillbaka Carin Bergdahl som kommer åter efter ett uppehåll pga. skada i övrigt så har vi som alla andra lite förkylningar i laget men inget som just nu påverkar laguttagningen.

Robban ”Z”