Vilken lördag vi har framför oss. Sverige mot France och allt kan hända. Ska Skövde skrälla i Nacka? H65 Höör vinner mot Larvik och vad händer i Lundagård?

Hallå, där och en bra lördag till dig!

Ja, idag har vi en handbollslördag att se fram emot.

Jag tänker så klart på kvällens EM-fight mellan Sverige och Frankrike kl: 18.15.

Ska Sverige slå omkull våra mesta mästare Frankrike?

Jag tror att Blågult har goda chanser men jag håller France som favoriter (60/40-läge).

MrstaDiamanten_logotypjpg

Ett gott tips – Försvarsspelet blir oerhört viktigt och jobbigt kan jag säga.

Vilken härlig känsla att få springa in på plan med så mycket svenska ögon på sig.

Heja, Sverige.

Tänk om Sweden vinner, då gäller det EM-semifinal men vi ska inte ”säga hej" förrän vi kommer över ån”.

Senare ikväll, kl: 20.30 ser jag också fram emot mötet mellan Kroatien och Norge.

Här står det viktiga poäng på spel.

handbolls-em-2018-kroatien-logojpg

Ta del av Kjell E Larsson sammanfattning av mästerskapet så här långt.

Klocka funderingar av Larsson:

Vilket mästerskap det har blivit, EM i Kroatien – nästan bara betydelsefulla, jämna och spännande matcher.

Att Sverige efter den usla inledningsmatchen not Island, underläge med 5-14 och 24-26 till slut, två matcher senare (Serbien 30-25 och Kroatien 35-31) skulle vara med och kämpa om medaljerna, ja, till och med ha guldchans trodde jag aldrig.

Att vinna mot Kroatien är alltid starkt, men att vinna mot Kroatien i Kroatien är BRAGDARTAT. På det sätt som Kristján Andressons grabbar genomförde matchen imponerar. Det var dessutom utklassning.

Allt fungerade: målvaktsspelet (Andreas Palicka), försvarsspelet med Jesper Nielsen och Max Darj i huvudroller och Albin Lagergren och Niklas Ekberg på bästa målhumör. Sverige kontrade mycket bra matchen igenom och fick inga svackor i spelet. Det glesa kroatiska försvaret luckrades upp hur enkelt som helst. Hemmalaget saknade verkligen sin ledare och storstjärna, den skadade Domagoj Duvnjak. Det räckte inte med snabbfotade och orädde Luka Cindric och en fanatisk hemmapublik (11 000 åskådare). Eftersom Mikael Appelgren storspelade mot Serbien ser det bra ut på målvaktsfronten.

Kristján Andresson verkar efter den svaga premiären mot Island ha fått in ett lugn i truppen och att samtliga spelare på banan vågar spela ut.

Det raffinerade poängsystemet gör att Sverige kan räkna bort matchen mot Island och nu står på full poäng, medan Island har spelat färdigt.

Senast Sverige tog medalj var ju i Globen 2002, då det blev guld. Blågult har guld från 1994, 1998, 2000 och 2002. Själv var jag på plats i Bolzano 1998 och i Globen 2002 – fantastiska upplevelser. Nu tror jag inte det blir guld den här gången – Frankrike är min favorit – men medalj kan det mycket väl bli.

Portrtt Kjell E Larssonjpg

Logiskt sett vinner Frankrike mellanrundan, medan Sverige, Kroatien och Norge gör upp om den andra semifinalplatsen. Vitryssland och Serbien har inget med semifinalplatserna att göra.

Kanske blir det onsdagsmatchen Sverige-Norge som avgör vilket lag som går till semifinal? Sverige får det jobbigt att stoppa Norges underbarn, Sander Sagosen (åtta mål i segermatchen mot Serbien, 32-27 i torsdags kväll).

I den andra gruppen toppar lite sensationellt Makedonien.

Det skulle vara mästerskapets största skräll om Makedonien går till semifinal, men med en lurig spelare som Kiril Lavrov i laget kan allt hända.

Danmark och Spanien borde spela till sig semifinalplatserna från den gruppen med Tyskland som första utmanare, Slovenien kan säkert vinna någon match och ställa till det.

Det lär hur som helst bli ännu jämnare matcher i fortsättningen.

För en handbollsälskare är det bara att njuta…

****

 h65-hoor-logo-bcjpg

H65 Höör damer ger sig ut i eftermiddag (kl: 15.00) och spelar EHF Cupen. Ett nordiskt möte väntar. Larvik, de norska mesta mästarna i många år kommer till Eslövshallen. Det bjuds på fri entré.

Jag håller H65 Höör som gångbara favoriter. Jag tror i och för sig att det inte håller Cassandra Tollbring med mig om, tidigare i H65 Höör, men numera i Larvik.

Det blir en bra match, det tror jag.

Du kan följa matchen via live-TV för ett pris av 89 SEK.

https://skanesport.se/2018/01/17/skanesport-sander-h65-larvik-i-europacupen/

****

I SHE-ligan spelas det två matcher i eftermiddag.

I båda fallen avkast kl: 15.00

Skuru IK – Skövde HF

RZ-tips. Ett formstarkt Skövde kommer på besök till Nacka Bollhall, men räcker det? Nej, det tror jag inte. Jag håller Skuru som tunga favoriter…

I Heidhallen har vi ett ”Göteborgs-derby”

BK Heid mot Önnereds HK.

RZ-tips. Det är ingen hemlighet att ÖHK är ett lag i medvind just nu och jag håller gästerna som favoriter i eftermiddag. Vinner ÖHK så kan jag lova att det väntar SM-slutspel till vår.

Heid, å sin sida bör vinna för att skaka av sig Team Eslöv. Intressant match att vänta på…

LUGI;s damer vann igår mot Skara på bortaplan utan att imponera. Mellisa Petrén och Jenny Carlson var bra i vinrött. Ser att Hannah Flodman spelade men gick av plan mållös. Det är inte vanligheten och frågan är varför hon inte gör mål?

****

Fyra matcher idag i damallsvenskan och om någon frågar mig så slutar dessa så här;

Kärra HF – Tyresö Handboll.

RZ-tips. Jag ser inte hur Tyresö ska lyckas förlora. Visserligen är Kärra i starkt behov av poäng men håller laget denna kvalitet för att vinna? Nej, dessvärre inte. Formstarka Tyresö vinner och se upp med pigga Madeleine Lindgren i 08-laget.

Bjurslätt/Torslanda – AIK.

RZ-tips. Räknar iskallt med att topplaget Bjurslätt/Torslanda vinner med bred marginal. Det ligger en kvalplats till hands för hemmalaget. AIK får nog jobba hårt med sitt MV- och försvarsspel i eftermiddag.

GT Söder-Eskilstuna GUIF.

RZ-tips: Svårt tippat, men jag tror att GT Söder vinner till slut med minst tre bollars marginal. Det kan bli mer eller vad tror GUIF-spelarna?

Kungälvs HK – Spårvägen Handboll.

RZ-tips. Ett gott råd till 08-laget. Se upp för Kungälvs kontringsspel. Det kommer att gå undan i eftermiddag. Kungälv vinner med minst tio bollar.

****

marstanu februari 2017 coop 1jpg****

I damernas söderetta undrar jag vad har hänt med KFUM Lundagård, som har dragit sig ur serien. Innebär det numera ”tack och hej” för seniorverksamheten i klubben?

****

Det är fullt med ungdomsmatcher i helgen.

Ungdoms-SM för både P18 (juniorer) och F14 (B-flick).

Nu blir det en rejäl handbollsskrock.

Alla matcher som spelas kring 18-tiden kanske inte får den uppmärksamhet som önskas. Det pågår ju ett EM med Sverige samtidigt.

Kämpa på alla duktiga handbollsungdomar!

Vi sätter punkt här.

Nu väntar kaffebreak och en långpromenad.

Ny dag med nya möjligheter.

Glöm inte att gå in på Handbollsbloggens Facebook sida och tippa hur det går för Sverige ikväll.

Det är en order!

Robban Z

 RZ kepsJPG