Zanotti; Egypten har dansat färdigt, varnar för Ungern och säker på Sverige ikväll.

Onsdag och äntligen en eftermiddag/kväll med fyra mycket ovissa VM-kvartsfinalsmatcher.

Johan Zanotti, den folkkäre handbollsnörden har nu samlat ihop sig och tänkt/funderat på VM-kvartsfinalerna.

Spännande läsning.

Håller du med Johans tankar?

Handboll engagerar.

HEAT_Logo_byline_Svart_160x100_UtanWWWpng

Danmark – Egypten Kommentar;

Danmark ser oerhört starka ut! Känns inte som dem sats riktigt på prov ännu, fast de fick möta Kroatien senast- men Årets Kroatien hade troligtvis inte gått vidare från Gruppen i ett EM, så det var tyvärr ingen värdemätare! Bortsett från dem tror jag att Egyptierna har dansat färdigt i detta VM... om nu inte någon blir magsjuk?

Spanien – Norge Kommentar;

Har svårt att bedöma Norge i detta mästerskap, utifrån det att jag tycker det är oerhört mycket Sagosen och inte så mycket de andra... tycker inte heller de varit lika kliniska i sitt agerande i försvar och anfall - men det är kanske mer en känsla? Spanien har däremot växlat upp varje match och ser mer o mer "spanska ut". Jag hoppas och tror att detta blir en match i matchen mellan de båda coacherna, Ribero o Berge! Jag hoppas Ribero tvingar Berge ut ur boxen- vill se Berge göra det oväntade och ställa Ribero...Berge har massor med rävar bakom öronen! Norge har aldrig vunnit mot Spanien, om jag minns rätt... men senast förlora dem med 1...så det kan bli en riktig höjdarmatch!


Frankrike – Ungern Kommentar;

Kommer nog bli en av de hårdaste matcherna i VM... I historien! Ungern nu med Lekai i täten, som härförare, har inte sett så här bra ut sen vi trodde på Oden och Tor i Norden! Ungern kommer med fysik, finess i en härlig blandning... det är det laget som imponerat mest på mig. De har byggt vidare på det dem visa förra mästerskapet och de har en Extremt vass coachbänk..! Frankrike tycker jag har kommit flygandes in i detta VM med en spelgalen Mahe som härförare...Mahe gör inte allting rätt, men han är alltid där det händer och sätter inte 2 fingrar emellan för att visa vägen! Frankrike ser ut att ha kul och visar mycket energi under Gilles ledning...något de överhuvudtaget inte visade under Dinar.

Jag tror på Ungersk seger- Mikler blir matchvinnare...dock är Frankrike på väg tillbaks!

Sverige – Qatar Kommentar;

Läste precis att Saric inte är med! Såvida inte "Kos" själv ställer sig i målet kommer detta vara en stor nackdel för Qatar, och en enorm fördel för Sverige! Men Rivero är kanske VM:s Bästa och mest rutinerade coach, så ska någon få ihop en lösning och vända en nackdel till Fördel så är det han! Sverige ska nog vara mycket klara på att Qatar kommer med så mycket skytte, med sina 2 kubanska bombare att de förmodligen kommer vara förkylda dagen efter!

Detta blir samtidigt en nyckel för Sverige i jakten på vinst! Kan Sverige få det tunga Skyttet utanför 9m med press kommer det ge oss otroligt många möjligheter för det vi är bra på...springa och göra mål!

Jag tänker att Sverige har råd att släppa några inspel- bara vi håller dem utanför 9m... det är nyckeln! Solberg o Boquist vet säkert att vapnet mot Qatar är att dränera dem på Energi vilket man gör effektivast i att direkt straffa ett missat skott, ett dåligt avslut. Detta kommer dränera Qatar på energi...

Jag ser framför mig en match mellan 2 boxare, en är southpaw och den andra är en lefty...den som först hittar rytmen kommer vinn.

Jag är säker på svensk seger...Sverige har överflöd av självsäkerhet!

Svenska flagganjpg