Zanotti har åsikter om kvällens nordiska kamp

Johan Zanotti, IL Runar, Norge

Vad har du för trolig matchbild mellan Sverige och Danmark ikväll?

-Tror på en tillknäppt match i början! Det kommer nog gå snabbt- snabbt som fan, från båda hållen! Det kommer att bli en kamp mellan två lag som vill spela på samma sätt "rädda-kontra-försvara" så den som gör det bäst vinner!

Landin är en topp 3 målvakt i världen så det gäller För Äpplet o Palicka,

Har Mats Olsson gjort jobbet med analysen, så vi kan möta Danmark på samma premisser annars blir det tufft!

Vad gäller försvaret så tycker jag att mittlåsen är jämna men att Danmark har bättre 2or, så Sverige får vara klara där- för jag tror danskarna lägger bra tryck i Sveriges zon 2 med breda attacker som kan bädda för genombrott o utspel-högklassiga kanter!

Samtidigt är nog Danmark oroliga för våra högklassiga kantspelare också vilket även kan öppna upp för "utsida 2" lägen för oss också. Så som ni förstår så jag tror på ett brett spel ikväll … så Rent logiskt sätt bör det blir en match med mycket bredd, och hårda attacker i zon 2. 

Det skulle vara kul att se Krille praktisera lite av sitt "Peking försvar” som han använde i GUIF mot Gudmundor, uppfinnaren av det...#önskedröm

Vad talar för svensk seger kväll?

Man pratar om att stoppa Mikkel Hansen så vinner man matchen.

Jag tycker inte det är riktigt så enkelt. Jag tror det gäller att få danskarna i uppställt spel, det vill säga stoppa Danmark avkast/och 2a fas spel. Och det gör vi bäst genom att ha otroligt organiserade anfall, med struktur i avslut och sen lika strukturerade hemlöp.

Kan vi själv sätta vårt 6-0 och vårt skytte ger utdelning tidigt i kampen så att deras försvar tvingas ändra sin grundstruktur, det skulle vara en stor fördel för oss

Det vara kul att se Krille/Sverige praktisera lite av sitt "Peking försvar” som han använde i GUIF mot Gudmundor som är uppfinnaren av det… men det tar tid och det har vi inte haft ännu - #önskedröm

Men som sagt kan vi eliminera/minimera deras kontra och Mikkel Hansens enkla mål i fas 3 (när det låst sig i deras uppställda spel) har Sverige vunnit mycket!

Dina intryck av VM så här långt?

- Jag tycker det är ett häftigt VM - publikfest!

En del länder har tagit steg - medan andra klivit tillbaka - här kommer lite intryck o funderingar!

– Är imponerad av Egypten - de har fina typer och ett bra lag på gång, de har en fin årgång 94/95 ochkan bli att räkna med igen! Kan de få fram en riktigt bra målvakt så!

– Chile slår Vitryssland vilket jag tycker är coolt - bra för handbollen i Sydamerika och bra för spridningen!

– Är lite orolig för Argentina, vad har de bakom denna generation?

– Tycker det är konstigt att Sydkorea inte är med tanke på hur svaga Bahrain var/är? Vad händer där borta?

– Kroatien visar en attityd och energi som jag inte sett på långe - har de bestämt sig i år, då ska vi se upp!

– Frankrike ångar på - blir nog svårt att stoppa dem!

– Inte bara Sverige och Danmark har verkat pricka formen till VM, Norge har två starka segrar mot Polen och Ryssland och spela jämnt med Frankrike och en ny framgångssaga!?

– Väntar fortfarande på ett mer utbrett användande av 7-6 spelet, inte sett alla matcher så kanske missat några? Eller är det en tyst protest?

– Utifrån det jag sett än så länge så verkar det som att det blir de vanliga lagen som gör upp om pallplatserna!

Till sist vill jag bara säga att jag önskar bara att vår älskade sport kunde varit utan alla detta lågvattenmärke "gates" som ALLTID dyker upp … dessa fasoner och ogenomtänkta, oproffsiga regeländringar som ibland sker från dag till dag gör att vår sport sjunker i ögonen på publik, sponsorer och så vidare - detta är allvarligt! VI måste samla oss och kräva att något görs - för detta kan komma att bli ohållbart snart, vi kan inte låta en handfull förlegade gubbar styra och ställa vad som gäller utan att "vi” kan eller får påverka, för det är ”vi" som är sporten!

*****

Missa nu inte att gå in på Handbollsbloggens Facebook sida och tippa slutresultat mellan Sverige-Danmark. Avkast kl. 20.45 och deadline kl. 20.40.

Lycka till!

//Robban "Z"